Hoe vindt u een IP-adres in Fedora

Hoe vindt u een IP-adres in Fedora


Fedora Linux is een gratis, open-source Linux-distributie ondersteund door Red Hat. Het IP-adres van een netwerkadapter is de locatie op het internet. Andere computers hebben uw IP-adres aan te sluiten op uw Fedora Linux-systeem. Fedora bevat de "Network Manager", die actief netwerk adapters beheert en biedt een grafische tool voor het bekijken van hun gegevens en IP-adressen, alsmede standaard Linux command line tools voor het doen van het zelfde.

instructies

aanschouwelijk

1 Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Network Manager" het tonen van twee computers in het systeemvak aan de rechterbovenhoek van het bureaublad.

2 Klik op "Information Connection" in het menu dat verschijnt.

3 Lees het IP-adres aan de rechterkant van "IP-adres" onder "Active Network Connections." Klik op de tabbladen aan de bovenkant van het venster om andere netwerkadapter IP-adressen te bekijken, als je meer dan één geïnstalleerd.

Opdrachtregel

4 Open een Terminal door te klikken op "Applications", "System Tools" en "Terminal."

5 Typ "/ sbin / ifconfig" in het venster "Terminal" en druk op "Enter."

6 Lees de IP-adres van elke netwerkadapter aan de rechterkant van "inet addr:" in het venster "Terminal". "127.0.0.1" onder "lo" is het lokale netwerk adres van de computer en niet het IP-adres.