Scannen en foto's retoucheren

Scannen en foto's retoucheren


Het merendeel van de foto's van vandaag genomen zijn met een digitale camera, van waaruit ze naar een computer worden gedownload voor het afdrukken op een printer thuis of online drukkerij. Echter, oudere foto's nog steeds rust in dozen of fotoalbums, klaar om te worden verloren of beschadigd. Die oude schatten kan worden gedigitaliseerd met behulp van een scanner en bewaard voor de toekomst af te drukken. Na het scannen, kunt u ze aanraakt met behulp van software voor beeldbewerking en het verbeteren van de kwaliteit verder dan de negatieve of ontwikkeld foto.

instructies

1 Sluit uw scanner op uw computer. Deze verbinding is meestal door middel van een USB-interface.

2 Plaats de foto naar beneden op het glas in de scanner en plaats deze op de juiste plaats, meestal de linkerbovenhoek, en sluit het deksel van de scanner.

3 Open uw foto-editing software. U kunt de aankoop beeldbewerkingssoftware, zoals Adobe Photoshop of Corel Paint Shop Pro, of u kunt downloaden en gebruiken gratis programma's, zoals GIMP of GNU Paint. MS Paint kunt u beeldbestanden bewerken in Microsoft Windows en iPhoto kunnen beelden in Apple OS X. bewerken Veel scanners scannen en beeldbewerking software die u kunt gebruiken om het gescande beeld op te halen en bewerken daarna.

4 Een voorbeeld van de afbeelding in de foto's te bewerken of scansoftware. De exacte procedure zal variëren op basis van het programma dat u gebruikt. Op de preview, selecteer het gebied om te scannen.

5 Scan de foto met behulp van uw foto's te bewerken of scansoftware. De meeste foto-editing programma's bieden ook hulpmiddelen voor het scannen. De exacte controles zullen variëren op basis van uw foto's te bewerken of scanprogramma. U kunt ook het scannen eigenschappen configureren om de modus in te stellen, zoals kleurenfoto, grijswaarden foto of zwart-wit. Daarnaast moet u de resolutie van de scan te selecteren. Als u van plan bent om de foto af te drukken, moet u het scannen met een minimum van 300 punten of pixels per inch. Wilt u de foto groter is dan de originele druk af te drukken, moet u de scanresolutie hoger ingesteld.

6 Resize of bijsnijden het gescande beeld in het fotobewerkingsprogramma indien gewenst. Als algemene regel, het is niet een goed idee om een ​​foto te vergroten nadat deze is gescand, omdat het de kwaliteit van de uitgebreide grootte kan degraderen. Als u de foto groter, scannen met een hogere resolutie eerste. Houd in gedachten dat een foto kan vergroot worden door slechts een bepaalde hoeveelheid tijdens het scannen voordat het wazig groeit.

7 Verwijder eventuele rode ogen effecten in het beeld. Veel fotobewerkingsprogramma's bieden filters voor het verwijderen van het rode-ogeneffect dat vaak in foto's van mensen.

8 Verwijder stof, haren en andere vlekken van de foto. De meeste foto-editing programma's bieden filters voor het verwijderen van deze onvolkomenheden.

9 Scherpen of de foto te verzachten als dat nodig is. Een wazige foto kan worden aangescherpt een beetje met behulp van een scherpen filter of een foto met een moiré patroon kan enigszins wazig om het te verzachten.

10 Pas de lichte en donkere niveaus in de foto. Het aanpassen van de witte en zwarte grenzen en de grijswaarden kan de verlichting en het contrast in een foto sterk verbeteren.

11 Pas de kleurwaarden als dat nodig is. Dit kan een ingewikkelde en moeilijke taak worden en kunnen wat experimenteren vereisen. Oudere foto's met zwakke kleuren kunt de kleur verbeterd met behulp van de kleur de behandeling van hulpmiddelen in uw fotobewerkingsprogramma hebben.

12 Sla de foto in een geschikt formaat. Als u van plan bent om de foto in de eerste plaats voor het bekijken op de computer te houden, kunt u JPEG selecteert, aangezien het bestand comprimeert en minimaliseert de bestandsgrootte. Als u van plan bent om een ​​afdruk te maken en wil de hoogst mogelijke kwaliteit, kunt u TIFF selecteert, omdat dit formaat niet gebruikt compressie en behoudt alle beeldinformatie het.

Hints

  • Er zijn ook verschillende online foto's te bewerken websites die u kunt gebruiken om uw foto's te bewerken nadat u ze hebt gescand.