Hoe de Drum vervangen in de Konica Minolta Magicolor 2300

Hoe de Drum vervangen in de Konica Minolta Magicolor 2300


Konica Minolta 2300 serie printers - 2300W en 2300DL - zijn kleuren laser printers die een organische fotogeleider (OPC) drum cartridge en toner gebruiken om afdrukken te maken. Zodra de drumcartridge zijn levensduur heeft overschreden, verschijnt er een "Drum Cartridge End of Life" op het display van het bedieningspaneel. Nadat u dit bericht ziet, moet u de cartridge onmiddellijk vervangen te gaan met het afdrukken heldere afdrukken. Vervanging is niet moeilijk. Konica Minolta heeft de 2300 ontworpen met een gemakkelijk toegankelijke verbruiksartikelen compartiment en eenvoudige hefboom-stijl delen lock-systeem.

instructies

1 Schakel uw Konica Minolta magicolor 2300 printer. Open de voorklep.

2 Pak de afvaltonerfles handvat en trek het naar u toe een beetje. Til de fles en haal hem uit de printer. Verwijder de twee doppen door ze tegen de klok in los te draaien. Schroef de doppen met de klok mee in de openingen op de fles om het te verzegelen. Kantel de fles rechtop tegen een wand of ander verticaal oppervlak voor later hergebruik of verwijdering.

3 Draai de transfer belt ontgrendeling met de klok mee, totdat het rust op de 11 uur positie. Draai de OPC-drum unlock / ontgrendeling omlaag om de cartridge te ontgrendelen.

4 Trek de OPC drum cartridge ongeveer zes inches recht uit de sleuf in de printer. Plaats uw hand onder de cartridge en trek de drum uit de rest van de weg. Zet het opzij voor verwijdering.

5 Neem de nieuwe drum cartridge uit de verpakking zonder het verwijderen van het beschermende vel of een groene vlakken te raken.

6 Lijn het uiteinde van de cartridge in de rails in de lege drum cartridge slot in de printer. Schuif de cartridge in de sleuf. Duw op het handvat en de patroon voor en trek het beschermende vel volledig uit de trommel. Zet de plaat opzij voor verwijdering. Draai de drum cartridge unlock / release hendel omhoog om de cartridge in het slot te vergrendelen.

7 Keer de transfer belt ontgrendelingshendel richting linksom totdat het rust op de 7 uur positie.

8 Zet de doppen naar de oorspronkelijke posities op de toneroverloopfles als je werkt met een 2300W printer. Houd het flesje onder een hoek met de fles top enigszins leunend naar u toe en de onderkant wijst weg. Schuif de onderste rand in de tonerafvalfles compartiment richel aan de printer front. Duw de top naar voren totdat de fles vastklikt. Als u werkt met de 2300DL, het installeren van een nieuwe toneroverloopfles.

9 Sluit de voorklep en wacht ongeveer drie minuten tot de printer te kalibreren. Wanneer het kalibreren is afgelopen, de "Ready" lampje branden en een bericht - "PRINTER IDLE" voor de 2300W of "IDLE / MAGICOLOR 2300DL" voor de 2300DL - verschijnt op het display.

Hints

  • Vervang de toneroverloopfles op het magicolor 2300DL wanneer u de drum cartridge te vervangen.
  • Direct kunstlicht en zonlicht kan de OPC-drum beschadigen. Blootstelling aan lichtbron langer dan enkele seconden kunnen beschadigen. De trommel kan worden permanent beschadigd als je het krabben of bloot te stellen aan de huid oliĆ«n. Raak het groene oppervlak van de trommel om deze reden.
  • Het openen van de voorklep in de printer kalibratie kan leiden tot storingen in de printer.
  • Waardoor de drum cartridge in de sleuf kan krassen.
  • Nooit de tonerafvalfles opzij in een horizontale positie. Toner kan lekken uit de fles.