Hoe maak je een foto met GIMP bewerken

GIMP is een open source image editing programma beschikbaar onder de GNU-licentie. Vergelijkbaar met Adobe Photoshop, GIMP is geschikt voor het maken van geavanceerde aanpassingen aan uw foto's, en is over het algemeen makkelijk te gebruiken voor de matig computer savvy. Hoewel er een heleboel filters en opties beschikbaar zijn, te weten hoe uw afbeeldingen te schalen en maak fundamentele veranderingen om de kleur en de balans van een beeld zal veel doen voor uw afbeeldingen.

instructies

Scaling een Afbeelding

1 Ga naar "Beeld" en "Scale Image."

2 Verander de dimensies die u wilt voor uw imago. Standaard wordt de beeldverhouding vergrendeld. Wanneer u de hoogte wijzigt, wordt de breedte automatisch aan te passen aan de beeldverhouding intact te houden. Aan de linkerkant van het beeldformaat opties, is er een drop-box waarmee u kunt kiezen hoe je wilt de afmetingen te meten; wordt standaard pixels.

3 Klik op Schaal.

Verscherpen Afbeelding

4 Ga naar "Filters", "Verbeteren" en "verscherpen."

5 Selecteer de mate van scherpte door vooruit of achteruit verplaatsen van de schuifbalk; U kunt dit ook doen door het veranderen van het nummer in het dialoogvenster aan de rechterkant van de schuifbalk.

6 Klik op de afbeelding vakje, indien dit nog niet is gecontroleerd, om te zien hoe uw afbeelding eruit zal zien nadat het is aangescherpt.

Het verwijderen van rode ogen

7 Ga naar "Filters", "Verbeteren" en "Rode ogen verwijderen."

8 Sleep de schuifbalk vooruit of achteruit om de drempel te wijzigen. Bekijk hier de resultaten van uw wijzigingen in het voorbeeldvenster.

9 Als de rode ogen filter niet uit te voeren om uw tevredenheid, GIMP biedt een tutorial over het verwijderen van rode ogen met de hand; de koppeling is beschikbaar onder middelen.

Veranderen van de helderheid of het contrast van een beeld

10 Ga naar "kleuren" en "Brightness-Contrast."

11 Sleep de schuifbalken voor helderheid en / of contrast; het beeld automatisch op het scherm.

12 Voor meer geavanceerde opties, klikt u op het vakje "Deze instellingen als Levels bewerken".

Het veranderen van de kleurbalans van een beeld

13 Ga naar "kleuren" en "Color Balance."

14 Selecteer het bereik aan te passen; U kunt alleen een bereik op een moment. Sleep de schuifbalken in de richting van de kleur die je meer van wilt (of weg van de kleur die je wilt minder). U kunt ook de kleur wijzigen door het veranderen van de getallen in de vakken aan de rechterkant van de schuifbalk.

15 Klik op de Reset Range als u wilt terug naar de oorspronkelijke kleuren te krijgen.

Het maken van een zwart-wit beeld

16 Ga naar "kleuren" en "Minder verzadiging."

17 Selecteer hoe u wilt dat de afbeelding grijs geschaald; Gemiddeld zal goed werken voor de meeste afbeeldingen.

18 Als u een afbeelding met een kleur overlay te maken, ga naar "kleuren" en "inkleuren." De kleur met de Hue gereedschap, en de vrijmoedigheid van de kleur met verzadiging te wijzigen.