Hoe je geheugen toewijzen aan een Process op een server

Een database moet een deel van zijn geheugen op de processen die de database draaiende te houden besteden. Oracle databases processen met het geheugen van het systeem wereldwijde omgeving van de database, die wordt gedeeld door meerdere processen. Elke werkwijze heeft ook het exclusieve gebruik van een gedeelte van het eigen geheugen van het programma wereldwijde omgeving. Wanneer u uw database-software te installeren, het zet de SGA en de PGA automatisch, op basis van de hoeveelheid fysiek geheugen in uw systeem. Als u besluit het toegewezen geheugen niet voldoende is, kunt u deze wijzigen, tot op zekere hoogte.

instructies

1 Toegang Oracle's Database startpagina. Klik op het icoon "Administratie", vervolgens op het pictogram "Memory". Dit zal u de "SGA Target" en "PGA Aggregate Target ', dat het toewijzen van geheugen te controleren.

2 Klik op "SGA Configure" in de lijst Taken. Voeg het aantal megabytes aan de SGA Target dat u wilt door te vergroten en klik op "Apply Change." De totale SGA-toegekende geheugen zal toenemen, waardoor de database meer te delen tussen de verschillende processen.

3 Klik op de link "PGA Area", verander de PGA toewijzing en de wijziging toe te passen. Net als bij de SGA, zal Oracle zelf bepalen hoeveel van de toegevoegde geheugen toe te passen op elk proces.

4 Pas de wijzigingen, dan stilgelegd en de database opnieuw op te starten om ze door te voeren.

Hints

  • Wilt u meer geheugen toewijzen aan processen, omdat je meer fysieke geheugen op de computer hebt toegevoegd, een verhoging van zowel SGA en de PGA maar houd dezelfde grootte verhouding tussen hen.
  • Als u een "onvoldoende geheugen" foutmelding dat een SGA of PGA probleem blijkt te ontvangen, dat is een andere reden om de toegewezen geheugen te verhogen. Als je niet ontvangt memory-foutmeldingen en niet verhoogd het fysieke geheugen, je bent beter af niet overrulen hoe de database kiest om geheugen toe te wijzen.
  • Als u alleen de PGA toewijzing te veranderen, hoeft u niet af te sluiten en de database opnieuw op te starten om het te activeren.
  • Het maximale geheugen kan je wijzen op SGA en de PGA is 1GB. Indien de som groter is dan dat, krijg je een foutmelding wanneer u de database opnieuw op te starten.