Hoe maak je een rendement van een investering in Excel Bereken

Een slimme ondernemer kent het belang van het doen van reguliere return on investment (ROI) berekeningen. Het is een manier om de algehele succes van uw inspanningen te meten. Weten uw ROI percentages kan u helpen om betere beslissingen te nemen over waar u uw investering geld en laten zien welke zakelijke initiatieven onmiddellijk moeten worden gedropt te maken. Een gemakkelijke manier om uw ROI-berekeningen te volgen is met een simpele Excel spreadsheet.

instructies

1 Label uw columns, zodat u gemakkelijk de informatie voor toekomstig gebruik kunnen identificeren. Label de eerste kolom (A1) "Naam van de Investment" en vervolgens "inleg", "Profit" en "ROI" voor de nummering kolom (B, C en D). Druk vervolgens op "Return" om naar de volgende regel te beginnen met het invoeren van informatie over uw beleggingen.

2 Typ in de informatie per uw koppen op de tweede regel van uw spreadsheet. Beschrijf de investering die u in het kort in cel A2. Inclusief alle kosten in verband met de investering, inclusief belastingen, toeslagen en upfront betalingen in het kader van de "Investment Bedrag" kolom (cel B2). Totaal van de winst die u hebt gemaakt als een direct gevolg van die investering in de "winst" kolom (cel C2). De winst is het bedrag dat u hierboven uw totale investeringsbedrag gemaakt. U kunt het rendement op uw investering op een wekelijks, maandelijks of jaarlijks te berekenen.

3 Bereken uw ROI door de winst te delen door het investeringsbedrag. Typ deze formule in de "ROI" kolom (cel D2) de berekening automatisch te doen: '= C1 / B1 "minus de aanhalingstekens.

4 Wanneer u klaar bent met de eerste ROI-berekening, voert u uw volgende investering op de volgende regel. Een van de hoofddoelen van het doen van een return on investment berekeningen is om uw beleggingen te vergelijken om te zien welke het beste presteren. Wanneer je naar D3, selecteer cel D2, klik en houd het kleine plein in de rechterbenedenhoek van de cel, en sleep het naar beneden met je muis. Dit zal de formule vanaf uw eerste binnenkomst in het volgende item te kopiƫren. Doe dit voor elke ROI binnenkomst u aanbrengt in de spreadsheet.

5 Formatteren uw spreadsheet, zodat uw resultaten zijn gemakkelijker te lezen en te verteren. Maak uw koppen vet, zet uw ROI in een percentage, en geef uw investeringsbedrag een dollarteken en decimalen. U kunt dit doen door rechts te klikken op de cel of kolom en te kiezen voor "Cellen opmaken." Maak uw "Naam van de Investment" kolom breder om comfortabel al je woorden passen. Een beetje opmaak zal een lange weg te gaan als je het analyseren van uw spreadsheet.