Hoe te downloaden via een proxy

Hoe te downloaden via een proxy


Downloaden via een proxy-server wordt vaak gedaan om de anonimiteit van het IP-adres van een persoon en online aanwezigheid op het web te beschermen. Webbrowsers hebben ingebouwde instellingen om het gebruik van volmachten voor anonieme surfen op het web en het downloaden van bestanden van het internet mogelijk te maken. Proxy's zijn gemakkelijk te verkrijgen van internet bronnen. Ingang meerdere proxy in de browserinstellingen volmachten afwisselend elkaar. Dit maakt het moeilijker om de ware IP-adres van de netwerkverbinding van uw computer te volgen.

instructies

Mozilla Firefox

1 Open Firefox van ofwel de Start snelmenu of het pictogram op het bureaublad.

2 Selecteer een volmacht van een Internet-website (zie bronnen).

3 Kies een proxy-adres en een poort adres uit de lijst. Klik met de rechtermuisknop en kies de proxy en poort en klik op 'Kopiëren'.

4 Klik op 'Extra' in Firefox en klik op "Opties" aan de onderkant van het menu. De opties Firefox-venster zal verschijnen op het scherm.

5 Klik op de "Advanced" icoon. Klik op het tabblad 'Netwerk' en klik op de knop 'Instellingen'. Het venster Connection Settings wordt geopend.

6 Klik op de "Manual Proxy Configuration" radioknop. Plak het IP-adres in het vak "HTTP proxy". Plak de haven-adres in het vak "poort". Klik op de "Gebruik deze proxyserver voor alle protocollen" in.

7 Klik op de knop "OK" om het proces te beëindigen.

internet Explorer

8 Open Internet Explorer.

9 Selecteer een online proxy (zie bronnen).

10 Kies een proxy-adres en een poort adres uit de lijst. Klik met de rechtermuisknop en kies de proxy en poort en klik op 'Kopiëren'.

11 Klik op "Extra" en klik op "Internet-opties" in het menu van Internet Explorer. Klik op het tabblad "Connections" en klik vervolgens op de "LAN-instellingen."

12 Selecteer de "Gebruik een proxy server voor uw LAN" vakje in het onderdeel Proxy Server.

13 Plak het adres van de proxyserver in het vak "Address". Plak de haven-adres in het vak "poort".

14 Klik op "OK" om de opties af te sluiten. Klik op "OK" eens te meer om het proces te voltooien.

Hints

  • Update uw proxy dagelijks om de nauwkeurigheid en efficiëntie te handhaven. Soms zul je over een trage proxy komen; als dit gebeurt, verwijderen en selecteer een nieuwe.
  • Een proxy zal nooit geven u de volledige web anonimiteit.