Hoe vindt u een IP-adres en poortnummer

Hoe vindt u een IP-adres en poortnummer


Elke computer met een internet verbinding maakt gebruik van een speciale IP-adres en poortnummer. Het IP-adres en het poortnummer is wat kan de computer communiceren met andere computers via het internet. Mocht u ooit moeten opzoeken welk adres of poortnummer u gebruikt - als je je internetverbinding van customer service techs roepen, zullen zij vragen voor u het IP-adres en het poortnummer - er is een eenvoudig en snel om ze te vinden of u een pc of een Mac.

instructies

PCs

1 Klik op "Start" knop van uw computer, gelegen aan de linkerkant van het scherm. Voor Vista-gebruikers, zal dit alleen het Windows-pictogram aan de onderkant van uw scherm.

2 Dubbelklik op "My Network Place." Dit is op de linkerkant van het scherm van het menu Start.

3 Klik op 'Eigenschappen'. De Selecteer "Local Area Connection" of "Wireless Network Connection." Draadloze netwerkverbinding selecteert u alleen als u gebruik maakt van een draadloze verbinding met het internet.

4 Selecteer "Ondersteuning> Details." Uw IP adres en poort nummer verschijnt in een nieuw venster.

Macs

5 Selecteer "System Preferences" van de onderkant van uw computerscherm. Als u het pictogram niet tandwielen te zien, selecteer "Finder> Macintosh HD> System Preferences."

6 Selecteer 'Netwerk' in het kader van het internet en draadloze categorie.

7 Selecteer 'AirPort' of 'Ethernet', afhankelijk of u een draadloze verbinding of een Ethernet gebruiken. Uw IP-adres / poortnummer wordt weergegeven op de rechterzijde van de AirPort of Ethernet-scherm.