Hoe om te controleren of u een Facebook-Virus

Facebook, net als alle andere populaire delen van het internet, is het doelwit van hackers die malafide toepassingen te gebruiken om virussen en valse informatie te verspreiden. In tegenstelling tot een computer virus, die uw computer kunnen infecteren zonder dat de gebruiker toestemming moet een Facebook-virus worden benaderd door de Facebook-gebruiker of een van zijn vrienden. Zodra het virus, die vaak voordoet als een grappige video, cool link of spel, wordt geopend, het heeft toegang tot al uw accountgegevens en kan je te misleiden tot het downloaden van een infectie of kunnen berichten op de muren van uw vrienden te posten.

instructies

1 Blader door uw muur en op zoek naar items die u niet posten herinneren, zoals een grappige video, quiz of bericht. Iets dat is geplaatst zonder uw toestemming is waarschijnlijk het bijproduct van een schurkenstaat applicatie, die is een applicatie die eruit ziet als een ding, maar is in feite niets meer dan een truc om je te misleiden tot het verlenen van toegang tot je Facebook-profiel informatie. Verwijder alle berichten te vinden, zodat vrienden niet zijn misleid in het klikken op de link.

2 Vraag vrienden of ze vreemd chatberichten, Wall berichten of uitnodigingen van u hebben ontvangen. Sommige Facebook virussen zal niets te plaatsen op uw muur, en je mag niet realiseren er iets mis is. Vrienden kan echter worden overspoeld met boodschappen van het virus dat werkt via uw account. Verzeker de vriend die de berichten waren niet van u, en adviseren hen om de banden, boodschappen en berichten onmiddellijk te verwijderen.

3 Overweeg of je ooit een bestand hebt gedownload na te zijn ingegeven door een Facebook-applicatie, spel, quiz of video. Sommige malafide toepassingen proberen je te misleiden tot het downloaden van een infectie door te stellen dat je nodig hebt om iets te downloaden, zoals een bestand codec of game file. Andere toepassingen kunnen proberen om een ​​virus op uw computer te installeren zonder toestemming. verlenen nooit toegang tot een poging tot downloaden van elke toepassing. Er is een grote kans dat je al besmet met een virus van Facebook als je ooit een bestand van een Facebook-applicatie hebt gedownload.

Hints

  • Neem Facebook officiële security quiz om gemeenschappelijke methoden van de infectie en manieren leren om uw account veilig (facebook.com/security) te houden.