Wat is een harde schijf Caddy?

Wat is een harde schijf Caddy?


De harde schijf dient als de primaire data opslaginrichting voor computers. Er kunnen omstandigheden zijn waarbij PC-gebruikers kan nodig zijn of de wens om de harde schijf te verwijderen. Een harde schijf caddy helpt bij deze taak.

Definitie

Een harde schijf caddy, ook wel een baai adapter of schijfbehuizing, is een geval, gewoonlijk uit metaal of kunststof, waarin een harde schijf kan worden geplaatst en verwijderd. De buitenkant van de caddy herbergt meestal twee vrouwelijke sockets is ontworpen voor stroom en data-overdracht. Deze aansluitingen aan te sluiten op dezelfde soorten adapter die zijn gevonden op een typische moederbord. Zodra een stroomverbinding tot stand is gebracht, de stations binnen de caddy zetten de data verzonden over hun gegevens bus, of dedicated datakanaal, in een formaat dat leesbaar is door de externe aansluiting op de nieuwe computer.

voordelen

Voordelen van de harde schijf caddies omvatten gemakkelijk te verwijderen schijf voor beveiliging, data-overdracht en de bescherming van gegevens doeleinden. Harde schijf caddies bieden ook hogere overdrachtssnelheden en opslagcapaciteit dan gewone draagbare media-apparaten, zoals dvd's, cd's en USB flash drives.

nadelen

Harde schijf caddies vereisen een directe voeding, in tegenstelling tot dvd's, cd's en USB flash drives.