Componenten voor het bouwen van een computer

Componenten voor het bouwen van een computer


Het bouwen van uw eigen computer zorgt voor een merkbare kostenbesparingen. Componenten zijn vaak minder duur stuksprijs. Het bouwen van een computer vereist een vertrouwdheid met de fundamentele componenten die nodig zijn en hun compatibiliteit. Deze componenten voldoen aan industriespecificaties dat de complexiteit van het project te verminderen.

Opslagapparaten

De primaire opslagsysteem voor computers is een interne harde schijf, die komen in twee klassementen. Harde schijven zijn gebruikt in computers voor vele jaren en bieden economisch geprijsde opslagruimte met capaciteiten tot 3 terabyte, vanaf 2011. Ook beschikbaar zijn solid-state (SSD) harde schijven, die intern flashgeheugen gebruiken voor het opslaan en ophalen gegevens. SSD-schijven zijn duurder, maar bieden een betere data-overdracht en toegangstijden.

moederbord

Het moederbord van de computer is de ruggengraat van een PC, het verstrekken van lage latency, high-bandwidth communicatie tussen de hardware-apparaten. Moederborden worden gewoonlijk geclassificeerd op basis van hun kenmerken en, nog belangrijker, de CPU (centrale verwerkingseenheid) socket die zij ondersteunen. Een moederbord dat ondersteunt alleen langzamer, low-end processors beperkt de mogelijkheid om een ​​high-end computer te bouwen.

RAM

RAM of random access memory, fungeert als een vluchtig opslaggebied waarin voor ingebouwde gebruiken programma's en ondersteunende bestanden worden bewaard. RAM-geheugen is vrij goedkoop, en een tekort aan het kan leiden tot ernstige systeem vertragingen. Voor een standaard computer gebruiker, 4 GB tot 6 GB RAM-geheugen is voldoende. Als de computer wordt gebouwd voor videocodering of video games, en de processor en het besturingssysteem ondersteuning van 64-bit computing, overwegen het toevoegen van 6 GB tot 12 GB aan RAM-geheugen.

CPU / Processor

De CPU is vaak het apparaat dat de meeste aandacht krijgt. Elke processor binnen de laatste 12 tot 18 jaar is voldoende voor de meeste taken. Bijvoorbeeld, de AMD zes-core Phenom II X6 1090T Black Edition processor, uitgebracht in 2010, is de huidige vlaggenschip van cpu voor de AMD Corp. en verkoopt voor iets minder dan $ 180 op het moment van publicatie. Deze processor zal vrijwel alle computertaken met relatief gemak en efficiëntie te voeren.

computer Chassis

De computer chassis omsluit de interne componenten computing. Vaak gegeven weinig aandacht, buiten esthetiek, de computer chassis biedt bevestigingspunten voor alle interne koeling oplossingen zoals ventilatoren of waterkoeling. Computers vereisen voldoende koeling om tijdens hoge periodes gebruik operationeel blijven. De computer chassis biedt ook bevestigingspunten voor voedingen, moederborden en interne harde schijven.

Computer Power Supplies

De voeding van de computer zet wisselstroom elektriciteit naar gelijkstroom. Computer voedingen worden ingedeeld naar twee belangrijke functies. De totale capaciteit van de stroomvoorziening, gewaardeerd in Watt, geeft een algemeen overzicht van het aantal apparaten dat de voeding kan ondersteunen. Systemen die zware elektrische middelen, zoals meervoudige grafische kaart installaties vereisen, hebben specifieke wattage eisen. Een tweede belangrijk kenmerk is het aantal en de soorten interne connectors, die vaak een beslissende factor in welke voeding aan te schaffen.

Grafische kaart

De grafische kaart berekent en maakt alle gegevens die de computer monitor gaat. High-end grafische kaarten, zoals de NVIDIA 590, kosten tussen de $ 700 en $ 800. Een typische computergebruiker zou er goed aan doen met een mid-level grafische kaart die tot reikt tot $ 250, zoals de NVIDIA 560 Ti. Houd in gedachten dat het slechts bij hogere resoluties die de noodzaak van een high-end grafische kaart duidelijk.

Computerscherm

De consument geconfronteerd met twee primaire belangen in de aankoop van een monitor. De schermgrootte, meestal diagonaal gemeten, van groot belang. Voor gaming computers, een groter scherm zorgt voor een meer meeslepende en gedetailleerde game-ervaring. Voor productiviteit overwegingen, een groot scherm kunnen meerdere vensters tegelijkertijd geopend zijn. Een tweede punt van zorg is de schermresolutie. Een monitor moet ondersteunen 1080p HD-resolutie.

Optische drive, Networking, Sound en kabels

Optische schijven zorgen voor het gebruik van CD en DVD media. Deze inrichtingen zijn relatief goedkoop. Vrijwel alle moederborden komen met aan boord van high-definition geluid en high-speed Ethernet-poorten. Connective kabels zoals SATA data kabels, interne USB-header kabels en power connectors komen met hun respectieve apparaten.