Definitie van de Google Chrome Operating System

Definitie van de Google Chrome Operating System


Google's Chrome Operating System is een vertrek van wat gebruikers verwijzen vaak naar als een 'Windows-omgeving, "in plaats weg naar wat een zou kunnen worden genoemd" Browser-omgeving, "en net als zijn voorganger, de Chrome-browser, een" Tabbed-omgeving. " De ChromeOS is heel anders dan de traditionele OS. Toepassingen zijn niet lokaal, wat betekent dat ze niet "lokaal" zijn opgeslagen op uw harde schijf, worden ze opgeslagen in "The Cloud", of op een server ergens in Google-land. Deze applicaties draaien net als lokale applicaties doen, maar ze zijn niet lokaal opgeslagen, en geen van beide is een groot deel van uw gegevens.

Cloud Computing en geoptimaliseerde besturingssystemen

ChromeOS is niet de eerste in zijn soort. Veel Linux distributies zijn de oversteek naar de wereld van de "cloud-based" besturingssystemen voor meerdere jaren, te beginnen met GoodOS Cloud OS en voortgezet via verschillende distributies als EasyPeasy, MeeGo, pepermunt, JoliOS en Ubuntu Eee. Het verschil met ChromeOS is het feit dat Google maakte en op de markt, dus zijn toekomst helderder dan die van de anderen, op basis van de geschiedenis van Google's vanaf 2011 zou kunnen zijn.

Al deze besturingssystemen zijn gemaakt om meer ten volle de mogelijkheden van de huidige internet, zijn hoge snelheid verbindingen en het netwerk potentieel te benutten, vaak aangeduid als 'de Cloud'. De "Cloud" is de gezamenlijke capaciteit en de kracht die door toegang tot duizenden computers en servers over de hele wereld. U kunt de toegang tot bestanden op computers in China of Engeland, of vlak naast de deur; kunt u een web applicatie die draait op een server in Pakistan of Australië te gebruiken; kunt u uw persoonlijke bestanden online op te slaan, ook. Hoe meer we gebruik maken van deze web services, hoe meer we leven in 'de cloud. "

Wennen aan Tabbed Computing

In tegenstelling tot een Windows-omgeving, ChromeOS biedt een Tabbed omgeving, met verschillende tabbladen met verschillende apps, en het lipje op de uiterst links als de 'Apps Tab, "een tabblad versie van het menu" Programma's "of" Start "menu. Werken in de aparte tabbladen kan verwarrend zijn als de overgang van een omgeving ramen, maar als je tabs vaak gebruikt tijdens het surfen op het web, zal je merkt dat je de overgang gemakkelijk te maken. Een ander potentieel probleem is wennen aan het bestandssysteem. Het ChromeOS bestandssysteem is significant verschillend van een Windows-bestandssysteem, en aangezien ChromeOS is bedoeld voor cloud computing in elke zin, kunnen zij niet de bedoeling zijn dat de gebruikers hun toevlucht tot het gebruik van het bestandssysteem vaak. om het bestandssysteem te krijgen, moet je "Ctrl-M 'hit en je moet wat tijd door te brengen daar aan wennen. Google waarschijnlijk de bedoeling dat je al je bestanden op te slaan in de cloud, om het bestand opslagruimte er zijn, maar weinig gebruikers op te slaan alles op het web, en Google kan het bestandssysteem een ​​beetje makkelijker hebben gemaakt te vinden en te navigeren.

Cloud-gebaseerde Apps

Net als een slimme telefoon, alle toepassingen ChromeOS zijn cloud-based. Ze zijn SaaS, Software As A Service of "Web Apps." Ze zijn geen programma's in de traditionele zin, degenen die je te downloaden en te installeren op uw eigen hardware. Het zijn programma's die worden uitgevoerd op een server die u toegang via het internet, en als gevolg van de hedendaagse high speed internet verbindingen, die werken bij snelheden zeer vergelijkbaar met de "lokale" toepassingen die u gewend bent. U kunt Google Docs gebruiken voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en desktop publishing; SketchUp en Picasa voor fotobewerking en organisatie; Pandora voor muziek. U vindt er ook een keur aan apps te downloaden via Chrome Web Store. Als je niet van Google Docs, kunt u Zoho Docs, dat een CRM-suite bevat te installeren; Als Google spreadsheet is niet genoeg, er is een Quickbooks online app die meer kan bieden. Google biedt duizenden apps om te bladeren, en waarschijnlijk meer dan een aan een behoefte te vullen.

Tekortkomingen ChromeOS's

Omdat ChromeOS is geoptimaliseerd voor web-browsing en andere internet gebaseerde activiteiten, zul je niet robuust toepassingen bedoeld voor meer professionele bezigheden te vinden. ChromeOS en de Chromebooks op de markt van vandaag, zijn niet bedoeld voor serieuze video-editing, grafisch ontwerp of desktop publishing. Het is ook verrassend dat Chrome OS is een touch-less-technologie. Rapporten tonen geen intentie om ChromeOS te nemen in een tablet-type hardware met een touch interface. Met zo veel tabletten wordt geïntroduceerd, is het enigszins verrassend dat Google lijkt achter te zijn gedaald op dit gebied.