Hoe maak je een WRT160N met WPA Protect

De WRT160N is een Linksys draadloze router door Cisco. WPA, of Wi-Fi Protected Access, verwijst naar beveiliging van het draadloze netwerk. WPA-netwerk-encryptie is een verbetering ten opzichte van de oudere systeem, WEP of Wired Equivalent Privacy, netwerk encryptie. U kunt uw draadloze netwerk te beveiligen om te voorkomen dat anderen via uw internetverbinding, of erger nog, de toegang tot persoonlijke gegevens. Gebruik de ingebouwde router Linksys firmware configuratieprogramma om uw netwerk te beveiligen met WPA.

instructies

1 Sluit uw computer aan de Linksys router met een Ethernet-kabel: Sluit de Ethernet-kabel aan op een van de poorten aan de achterzijde van de WRT160N router en in de Ethernet-poort aan de achterzijde van de computer.

2 Open uw webbrowser. Typ "http://192.168.1.1" in de adresbalk en meld u aan bij de router. De standaard "login" is "admin". Laat de gebruikersnaam leeg.

3 Selecteer het tabblad "Wireless". Selecteer "Wireless Security."

4 Selecteer "WPA Pre-Shared Key" van de "Security Mode" drop-down menu.

5 Selecteer "TKIP" van de "WPA Algorithms" drop-down menu.

6 Creëer een netwerk wachtwoord in het veld "WPA Shared Key". Dit is een security sleutel die u zal toestaan ​​om verbinding te maken met uw netwerk en moet worden gedeeld met andere computers die u aangesloten op uw draadloze netwerk wilt.

7 Klik op "Save Settings" om de wijzigingen op te slaan en om uw draadloos netwerk met WPA-codering te vergrendelen.