Hoe vindt u de eigenaar van een domeinnaam

Hoe vindt u de eigenaar van een domeinnaam. U kunt de eigenaar van een domeinnaam met behulp van een snelle en gratis Whois.net zoekopdracht. Whois.net kunt u registratie-informatie over domeinnamen, hun eigenaren en hun doorverwijzing URL's te vinden. Dus als je wilt weten wie verantwoordelijk is voor al die spam of wie heeft de rechten op de domeinnaam die u wilt kopen, doe een Whois zoeken.

instructies

1 Zoek de domeinnaam die u zoekt. Kijk in de adresbalk van uw browser. De meeste URL's worden opgemaakt als zodanig: www.domainname.com. Maar anderen kunnen extra woorden customers.domainname.com zoals hebben. In het algemeen, het woord, dat komt voor .com, .net of .org is de domeinnaam.

2 Bezoek Whois.net. Ga naar de Whois.net website.

3 Voer de domeinnaam in de WHOIS lookup doos. Dit is de domeinnaam zonder .com of .net. Bijvoorbeeld, als het domein dat u op zoek bent naar up is "QCbrewnview.com", treedt alleen "qcbrewnview."

4 Selecteer het type domein. Uit het drop-down menu, selecteer .com, .org, .net, .gov of wat dan ook komt aan het eind van de domeinnaam.

5 Klik op 'Go'. Uw resultaten zullen binnenkort verschijnen.

6 Lees de resultaten. De registrar zal de naam van het bedrijf of de persoon die het domein bezit zijn. Als u niet beschikt over een werkelijke naam van een persoon te zien, blijven lezen. U kunt ook de naam van de persoon te vinden onder "Registrant Name" verder naar beneden.

Hints

  • Een eenvoudigere manier om erachter te komen van de eigenaar van de domeinnaam is de werkelijke website te bezoeken en e-mail de webmaster of eigenaar. De informatie zou kunnen vinden in de copyrightinformatie onderaan de pagina.
  • U kunt zoeken door middel van oude domeinnamen en door uw zoekcriteria te voeren in "Zoeken Door Deleted Domeinen." Hier kunt u zien of een domeinnaam beschikbaar is.
  • De meeste domeinnamen worden verhuurd van een groter bedrijf. Om erachter te komen van de persoon die de domeinnaam heeft verhuurd, dan moet je de URL van de verwijzing te bezoeken en te informeren met dat bedrijf.