Hoe kan ik verbinding maken met SQL Server Express in Visual Studio 2005

Hoe kan ik verbinding maken met SQL Server Express in Visual Studio 2005


SQL Server Express is een verkleinde versie van de populaire enterprise database management software van Microsoft. Het is gratis te downloaden en te gebruiken, waardoor het een nuttig instrument voor kleine toepassingen en studenten maakt. U kunt zowel web- en Windows-applicaties te maken in Visual Studio 2005. In combinatie, kunnen deze twee tools kunt u applicaties die afhankelijk zijn van persistente data te creƫren.

instructies

1 Maak een nieuw project in Visual Studio (of open een oude) door te klikken op "File" in het hoofdmenu aan de bovenkant van het scherm, zweefde over "Nieuw" en te kiezen voor "Project".

2 Maak een gegevensbron door te klikken op "Data" in het hoofdmenu en te kiezen voor "Add New Data Source".

3 Kies je gegevensbrontype door het selecteren van het pictogram "Database" van het dialoogvenster en klik op "Next".

4 Maak een dataverbinding door te klikken op de "Nieuwe verbinding" knop. Selecteer "Microsoft SQL Server Database File" uit de lijst van gegevensbronnen aan de linkerkant en klik op "Doorgaan".
De data provider moet als ".NET Framework Data Provider voor SQL Server" blijven.

5 Setup de verbinding door te klikken op "Browse". Zoek uw SQL Express databasebestand (deze bestanden eindigen in 'mdf') binnen het standaard dialoogvenster file search en klik op "Open".
Als u een databasebestand kunt u een op dit moment te maken door te typen in het pad en de naam van het bestand niet hebt wil je in plaats van het zoeken naar het aan te maken.

6 Klik op "OK" om het maken van uw dataverbinding. Na het venster sluit, klikt u op "Next" op het "Choose Your gegevensverbinding" dialoogvenster.

7 Hoe kan ik verbinding maken met SQL Server Express in Visual Studio 2005

Klik op de volgende

Klik op "Next" om de verbinding string op te slaan.

8 Selecteer de gegevens die u beschikbaar wilt uit de resulterende dataset en klik op "Finish". De dataverbinding zal verschijnen onder de lijst van gegevensbronnen en een nieuwe dataset van uw project wordt automatisch voor u gemaakt.

Hints

  • Voor meer complexe data-verbindingen op te bouwen kunt u eerst opgeslagen procedures of weergaven maken in uw SQL Server Express-database. Hierdoor kunt u gegevens uit meerdere tabellen of filter gegevens.
  • U kunt rechtstreeks verbinding maken met databases van de code, maar de beste praktijk is om de dataset constructen die in Visual Studio te gebruiken.