Hoe kan ik de harde schijf upgrade op een Dell Mini 9

Hoe kan ik de harde schijf upgrade op een Dell Mini 9


De Dell Inspiron 910 - ook wel bekend als de Mini 9 - is een low-cost notebook computer uitgerust met een solid state disk in plaats van een conventionele harde schijf. Afhankelijk van de configuratie waarmee de Mini 9 wordt gekocht, kan de solid state disk slechts 4 GB bieden opslagruimte - nauwelijks voldoende langer dan enkele programma. Een upgrade van de systeem-station van de Dell Mini 9 om extra opslagruimte toe te voegen aan uw notebook.

instructies

1 Zet de computer uit. Stekker uit het stopcontact en verwijder de batterij. Draai de laptop over, zodat de onderkant naar boven wijst, en plaats deze op een stevig werkoppervlak. Onderaan de laptop is een groot geventileerde plastic hoes. Deze dekking biedt toegang tot de gebruiker toegankelijke onderdelen van de computer. Het deksel is bevestigd met twee schroeven boven en twee plastic lipjes aan de onderkant.

2 Verwijder de twee schroeven uit de plastic kap. Til de bovenkant van de kap en schuif het naar voren tot de onderste tabbladen zijn uit onder het lichaam van de computer. De bestaande solid state drive heeft een Intel-logo, en is gelegen in het uiterste linkerbovenhoek van de upgrade compartiment (als de batterij connector gezichten van u af). De solid state drive is aangesloten op de hoofdprintplaat van de computer door de verbindende pinnen aan de ene kant en twee schroeven aan de andere kant.

3 Verwijder de twee schroeven uit de solid state drive, dan kantelt het station iets omhoog en schuif deze uit de sleuf.

4 Installeer de vervangende solid state drive door het omkeren van de stappen in dit artikel beschreven. Voor maximale veiligheid, bewaar de oorspronkelijke station in de anti-statische zak met de nieuwe schijf geleverd.

Hints

  • Het nieuwe systeem schijf voor uw Dell Mini 9 zal niet komen voorgeladen met een besturingssysteem, en de Mini 9 heeft geen interne cd- of dvd-station bevatten. Voor het vervangen van het systeem rijden, zorg ervoor dat u een externe optische drive een besturingssysteem disc klaar om te worden ge├»nstalleerd.