Wat is een harde schijf sector?

Een harde schijf bevat een enorme hoeveelheid informatie, en al die informatie moet worden georganiseerd. Zoals harde schijven werden ontwikkeld, termen als "sector" mensen geholpen de ontwikkeling en het gebruik van de technologie te organiseren en te gebruiken alle opgeslagen data op een schijf. Hoewel deze terminologie niet langer zijn historische betekenis, is het nog steeds als een vertrouwde toepassing.

Hard Drive Structuur

Een harde schijf heeft een aantal schotels --- gladde schijven die miljarden kleine magnetische ladingen kunnen worden opgeslagen. Deze schijven draaien rond op duizenden omwentelingen per minuut. Aangezien de schijven draaien, een magnetische lees / schrijfkop beweegt op en neer hun oppervlak een beetje zoals de arm op een platenspeler. Deze kop kan data van elk punt op het oppervlak van de harde schijf gelezen door naar die positie en het detecteren van de magnetische lading wanneer de schijf draait door.

Hoe harde schijven zijn verdeeld

Een harde schijf slaat de gegevens in concentrische ringen genaamd tracks. Elk plateau heeft twee kanten en de schotels stapel op de top van elkaar in verticale richting. Het verzamelen van alle tracks in dezelfde positie aan beide zijden van al de platters wordt een cilinder. Een sector is een pie-slice van een harde schijf platter.

Doel

Wat is een harde schijf sector?


De sector biedt ingenieurs en programmeurs verdelen van een harde schijf in kleine sectoren genoemd blokken. Een blok waarin een nummer en een sector snijden. Het is gewoonlijk 512 bytes aan gegevens, en is de kleinste pakket van data op een harde schijf. Als de lees / schrijfkop weet precies wat te blokkeren een stukje data is ingeschakeld, kan het precies de informatie die het nodig heeft, zonder tijd te verspillen aan andere gegevens te lezen.

overwegingen

Omdat sporen concentrisch, het spoor aan de binnenzijde is een stuk kleiner dan die aan de buitenkant van een schotel. Hierdoor gebied terecht van een sector op de binnenrand van een plateau is veel kleiner dan het gebied onderschepte aan de buitenkant.

Oplossing

Aangezien een blok aan de buitenkant van een schotel meer plaats inneemt dan een aan de binnenzijde, is het niet veel zin om slechts 512 bytes op te slaan op de buitenkant spoor. In de moderne harde schijven, zijn er eigenlijk meer blokken aan de buitenkant tracks dan aan de binnenkant tracks. Deze harde schijven nog steeds gebruik van "blokken" en "sector", maar de voorwaarden eigenlijk niet direct de manier waarop de schijf is geregeld te beschrijven. Ze worden alleen nog gebruikt omdat de mensen worden gebruikt om na te denken over de schijven in deze termen.