Hoe je RAM-geheugen Swap naar een andere computer

Hardware onderdelen worden vaak hergebruikt omdat computersystemen vrij snel worden bijgewerkt deze dagen. De meest geruild of hergebruikt component is de Random Access geheugen (RAM) dat de snelheid van de machine en het geheugen beheert. Er zijn verschillende specificaties RAM voor verschillende machines. Zorg ervoor om adequate zorg te nemen in het RAM-swapping proces. Hier is hoe je RAM-geheugen te wisselen van de ene computer naar de andere.

instructies

swapping RAM

1 Onderzoek uw systeemconfiguratie. Vind de handleiding ingesloten in de originele verpakking of klik met de rechtermuisknop op "Deze computer" en ga naar "Eigenschappen. '' Aan de onderkant van het scherm ziet u het RAM-geheugen van uw computer te zien.

2 Test de RAM voor het omwisselen. Gebruik geheugen testen van software door een bezoek aan Microsoft-website of Memtest86 (zie links hieronder).

3 Zorg ervoor dat het RAM-geheugen in uw machine is niet corrupt. Swapping RAM met een slecht geheugen naar een andere computer kan de machine beschadigen.

4 Leer hoe de computer leest verschillende RAM-formaten door middel van modules. Bijvoorbeeld, bij gebruik van een Pentium-processor, 32 MB RAM-geheugen op uw computer gebruikt 8 modules van 4 MB per stuk.

5 Open de behuizing van de computer. Controleer het aantal aansluitingen voorzien voor RAM. Uw computer zal een van de drie socket types hebben. De eerste, SIMM (single in-line memory module), is 30-pins en ongeveer 3 inches lang. De SIMM 72-pin is meestal 4 inches lang en de DIMM (dual in-line geheugenmodule) 168-pin is ongeveer 5 inches lang. De oude 486 computers gebruik gemaakt van een 30-pins aansluiting, terwijl Pentiums en Celeron had 72-pins aansluitingen. Geen van deze soorten is beschikbaar in de markt omdat alle nieuwere computers worden geleverd met een 168-pins aansluiting. Controleer het aantal modules, snelheid en pariteit. Er zijn twee soorten modules in elk computergestuurd een 30-pins module en een 72-pin module.

6 Identificeer het type geheugen en modules van het moederbord van uw computer. Zorg ervoor dat het RAM-geheugen dat u wilt ruilen is compatibel met het computersysteem en het moederbord.

7 Open de behuizing van de computer en bekijk de RAM socket. Verwijder de RAM u wilt wisselen.

8 Gebruik een tool kit en handmatig de RAM-stick uit het stopcontact te verwijderen.

9 Houd de RAM-stick aan de randen vast en wikkel het in plastic of papier alvorens het op de computer te installeren. Verplaats kabels om een ​​pad naar de RAM socket wissen. Verplaats de kabels zorgvuldig. Het kan zijn dat sommige kabels los te koppelen aan RAM socket van het moederbord te krijgen.

10 Onderzoek de RAM-socket (geheugen slots) en vuil schoon te maken voordat het plaatsen van het RAM-geheugen stick.

11 Open de RAM socket klink, die vaak wordt vastgezet met klemmen aan de RAM te houden. Open alle clips.

12 Plaats de RAM-stick zorgvuldig in het stopcontact. Behandel de RAM door de randen opnieuw zonder aan de onderkant het aanraken van de metaal. Houd de chip vast en klem hem weer in het stopcontact. Luister naar een 'snap' geluid dat een goede vergrendeling aangeeft.

13 Test de RAM-installatie voor vastschroeven van de zaak weer aan. Zet de covers op, maar niet schroef weer het geval.

14 Sluit alle kabels en macht op uw computer. Toegang tot het BIOS (Basic Input / Output System) van uw computer door te drukken op F2 of F8 bij het opstarten. Navigeren door het menu aan RAM-geheugen te lokaliseren en zorg ervoor dat het RAM-geheugen u hebt geïnstalleerd wordt gedetecteerd.

15 Herstart je computer. Gebruik 'Mijn Computer' en authenticiteit van de nieuw geïnstalleerde RAM. Uw computer moet nu soepeler en sneller met meer RAM geïnstalleerd.

Hints

  • Merk op dat computers met dezelfde configuratie, maar verschillende merken problemen omwisselen RAM kan hebben.
  • Bepaal of je echt nodig hebt om RAM te wisselen. De voorkeur aanbeveling is om computers te upgraden met een nieuwe reeks van RAM.
  • Gebruik geen vloeibare spray om de RAM sockets, die computers kunnen beschadigen reinigen. In plaats daarvan, zorgvuldig gebruik maken van een stofzuiger.