Hoe afdrukken van een Gamma kleuraanpassing Test

Hoe afdrukken van een Gamma kleuraanpassing Test


Afdrukken van uw eigen foto's kunnen de meest bevrijdende ervaringen of de meest frustrerend zijn. Het hangt allemaal af van de vraag of u de tijd om uw monitor en de printer kalibreren nemen. Niets is zo vervelend als het zien van een levendige foto op het scherm die naar buiten komt kijken als afval uit de printer. Als u een fotograaf, kalibratie is essentieel voor het verkrijgen van de gewenste resultaten.

instructies

Kalibreren van de Monitor

1 Stel uw CRT-monitor in de hoogste resolutie. Stel uw LCD-monitor om zijn "native" resolutie, die u kunt vinden in de gebruikershandleiding.

2 Klik met de rechtermuisknop op een lege plek op uw bureaublad. Als u een Windows-gebruiker bent, selecteer "Eigenschappen" en zorg ervoor dat de monitor is op zijn hoogste kleurinstelling, meestal 32 of 24 bit. Iets minder dan dat en ijking niet mogelijk. Op een Macintosh, ga naar "Voorkeuren", "Displays" te selecteren en vervolgens "Kleuren:. Millions"

3 Laat de monitor opwarmen gedurende ongeveer 30 minuten. Zorg ervoor dat er geen direct licht op het scherm.

4 Print een test foto, zoals die aanbevolen in de sectie Resource, met de inkt en papier voor die u wilt kalibreren. Laat het drogen voor 2 tot 3 uur, weg van direct licht.

5 Plaats de afdruk volgende afbeelding de monitor en te vergelijken.

6 Contrast, helderheid en kleur zichtbaar totdat het beeld overeenkomt met de afgedrukte men zo dicht mogelijk.

Fine-tuning van de printer

7 Ga naar je beeldbewerkingsprogramma, vindt de "kleurvoorkeuren" dialoog, en zet de intentie om "perceptuele" voor beelden met een aantal verzadigde kleuren of "relatief colorimetrisch" voor afbeeldingen met voornamelijk onverzadigde kleuren. Het verschil is klein, maar kan van belang zijn voor een aantal projecten.

8 Open het testbeeld in uw beeldbewerkingsprogramma. Ga naar "Print", "Eigenschappen" en vervolgens "Geavanceerd." Verwijder het vinkje bij "High Speed" als je die optie op. Controleer "Color Controls" en stel de kleur in op de kleurruimte die u gebruikt, of het nu Adobe 1998, sRGB, Apple RGB of een van de andere kleurruimten beschikbaar. Stel de "Gamma" naar 2.2 voor een Windows-systeem of 1,8 voor een Mac-systeem.

9 Maak een afdruk om te controleren of de mate waarin deze afbeelding van de monitor past.

10 Pas de printerinstellingen, indien nodig, de helderheid, contrast, verzadiging, dichtheid en kleur. Gebruik kleine stappen bij het aanpassen, en afdrukken maken tot u een bevredigende een te krijgen.

11 Sla uw instellingen op. Schrijf ze op, zodat je ze zelfs als je computer crasht kan herhalen en je al je gegevens verloren gaan.

Hints

  • Wees ervan bewust dat een perfecte match is vrijwel onmogelijk, omdat de prent bekeken wordt door gereflecteerd licht, terwijl het monitor-beeld wordt bekeken door licht dat door een scherm.
  • Een goede test druk moet omvatten een scala van huidtinten, texturen en een volledige waaier van kleuren.
  • De meeste fotoprinter interfaces van grote fabrikanten onder meer geavanceerde bediening voor fine-tuning prints.
  • Gebruik de ICC-profielen om kleur-beheer van een imaging workflow. Het is een meer nauwkeurige methode, maar is alleen beschikbaar voor bepaalde inkt en papier combinaties voor geavanceerde fotoprinters.