Hoe schrijf ik een script voor opschonen Spyware

Hoe schrijf ik een script voor opschonen Spyware


De meeste anti-spam en spyware tools bieden voldoende functionaliteit om te gaan met spyware zonder verdere actie. Het nadeel is het gebrek aan controle over

de software en de grenzen plaatst op een systeem, typisch vertragen een computer in het proces.

Voor de meeste thuis-pc soort situaties, off-the-shelf spyware cleanup gereedschap met alleen de Graphical User Interface (GUI) zijn voldoende.

Voor meer gedetailleerde spyware controle, gebouwd in de opdrachten bij de opdrachtregel ingevoerd kan worden gebruikt en in een script. Scripted spyware programma's bieden een meer gedetailleerd niveau van controle over de spyware cleanup proces, inclusief de tijd van uitvoering, event handling, directory targeting, en file filtering operaties.

instructies

1 Controleer uw software om te zien of het command line faciliteiten. Sommige spyware software biedt het als een extra functie, zoals AVG. Als uw spyware software deze mogelijkheid niet heeft, is het noodzakelijk om te upgraden of gebruik maken van alternatieve producten leveren command line mogelijkheden.

2 Gebruik een scripttaal. Voor ramen, de ingebouwde DOS batch file biedt een beschikbare scripttaal methode om signalen van spyware software omvatten, maar het is ook mogelijk om opdrachten van de software in andere talen, zoals Java omvatten. De documentatie bij uw software moet gegevens verstrekken over de lijst van spyware commando's, en de parameters die vereist - indien van toepassing.

3 Ontwerp je spyware programma. Deze stap houdt in het identificeren van de relevante tijden en omstandigheden van uw script zal de software om schoonmaakbeurt spyware draaien. Houd rekening met de tijd die het nodig heeft om te rennen, de specifieke bestanden en mappen te scannen met inbegrip van het systeem register, en eventuele speciale eisen, zoals het filteren van bestanden of om gewoon te richten op specifieke vormen van spyware, indien nodig.

Een voorbeeld van een AVG command line script geschreven in DOS batch-bestand taal vindt u hieronder:

echo "scannen hele computer voor spyware, even geduld ..."

echo

avgscanx / COMP

echo

echo "Reinigen van alle spyware bedreigingen gevonden ..."

avgscanx / CLEAN

echo

echo "Spyware scan compleet!"

4 Hoe schrijf ik een script voor opschonen Spyware

Maak een schema voor het script uit te voeren.

Plan het script te draaien op een gebeurtenis of een bepaalde tijd. Een paar suggesties voor het plannen zijn als volgt:

Bij opstarten van de computer.

Bij afsluiten van de computer.

Nadat gebruikers een specifiek programma hebt uitgevoerd of een reeks van programma's.

Op gezette tijden, gedurende de werkdag.

Over de erkenning van een gebeurtenis, zoals een USB-dongle wordt aangesloten.

Wanneer de computer in de "standby" -modus.

Als onderdeel van een ander proces, uit te voeren als onderdeel van de andere controles.

De aard van de schema aanzetten, hangt af van het bedrijf of de individuele behoeften.

Hints

  • Bij het plannen van de spyware script, ervoor zorgen dat het niet loopt te vaak als dit kan invloed hebben op de prestaties van het systeem, hetzij op het netwerk of een stand-alone PC.