Hoe te gebruiken System Security AccessControlSecurity Access Controls een lijst van toegangsrechten voor een bestand of map op een Windows-machine. De toegangscontrole kan een programmeur om te bepalen of een gebruiker toegang tot het dossier op het netwerk of de lokale machine heeft. De security access control wordt gebruikt in .NET programmeren, zodat programmeurs de toegangsrechten voor de gebruiker te controleren voordat u de map te openen. Dit voorkomt fouten in uw NET desktop applicaties.

instructies

1 Voeg de Access Control-bibliotheek naar uw NET bronbestand. Voordat u de bibliotheek kunt gebruiken, wordt deze toegevoegd aan de \ "Gebruik \" keyword. De volgende code wordt geplaatst op de top van je code file:

met behulp van System.Security.AccessControl
GAAN
met behulp van System.Security.Principal;

2 Klik hier voor de beveiliging van het bestand of de map. De lijst beveiliging wordt toegevoegd aan een bestand security object. De volgende code haalt file beveiligingsfuncties:

FileSecurity fs = new FileSecurity (@ \ "C: \ myfile.xls \", AccessControlSections.All);

3 Krijgt de eigenaar ID voor het bestand. De beveiligings-id (SID) is een unieke, alfanumerieke waarde die de gebruiker identificeert. De volgende code geeft de SID voor de eigenaar van het bestand:

Typ typeobj = Type.GetType (\ "System.Security.Principal.SecurityIdentifier \")
GAAN
sid = fs.GetOwner (typeobj);

4 Weergave die toegang hebben tot het bestand. U kunt de geretourneerde beveiliging ID gebruiken om te detecteren of de gebruiker het bestand kan openen, maar het afdrukken van een lijst met SID's helpt u bij het debuggen en testen van de applicatie. De volgende code afgedrukt SID van de eigenaar:

Console.WriteLine (\ "access File: {0} \", sid);