Hoe maak je Lees een staafdiagram

Bar grafieken geven een manier voor u om te nemen in complexe informatie in één oogopslag. Maar als je niet bekend bent met hoe ze werken, zul je missen. De onderstaande stappen zal u helpen de belangrijke data gepresenteerd b ygraphs lezen en kunt u de relevante informatie te ontcijferen.

instructies

1 Zoek de X-as. Dit zal typisch het label dat de bij de bodem van elke staaf, zoals tijd, percentages of namen van wat wordt vergeleken, zoals schoenen of maanden worden geïdentificeerd.

2 Vind de Y-as. Het bevindt zich meestal aan de linker kant van de bar grafiek en toont de waarde van wat wordt vergeleken, zoals hoeveel schoenen werden verkocht in een maand of hoeveel blauwe schoenen versus zwarte schoenen werden verkocht.

3 Lees de legende van het staafdiagram. Dit is het doosje van informatie aan de zijkant van de staven. De legende vertelt u wat de afzonderlijke staven vertegenwoordigen. Lees de labels die elke bar te identificeren in een staafdiagram. De legenda niet altijd op elke grafiek, de Y- en X-as tonen dezelfde informatie.

4 Vind de correleren informatie over het staafdiagram. Typisch, zal elke bar op een staafdiagram een ​​andere kleur zijn, gemakkelijk zodat u de informatie te vinden, zoals beschreven in de legenda. De staven van een staafdiagram geeft aan hoeveel van iets of welk percentage van iets wordt verwezen. De legende vertelt je precies wat dat iets is.

5 Vergelijk de bars. Door te begrijpen wat de kleuren betekenen, kunt u gemakkelijk te lezen het verhaal van elke staafdiagram. Evalueer de verschillen tussen de staven. Dit geeft je de vergelijkende cijfers van de items te vertellen; bijvoorbeeld, hoeveel blauwe schoenen werden verkocht in maart en hoeveel in april.

Hints

  • Een gemakkelijke manier om een ​​staafdiagram te vereenvoudigen is om een ​​zin over wat elke bar je vertelt schrijven. Op een grafiek verwijst naar schoen verkoop, kan de groene balk u vertellen hoe veel schoenen werden verkocht door Bob, terwijl de gele balk u misschien vertellen hoeveel werden verkocht door Jim. Het schrijven van een eenvoudige zin voor elke bar helpt u om belangrijke gegevens te wijzen.