Wat zijn de voordelen van netbooks?

Wat zijn de voordelen van netbooks?


Wanneer MIT Media Lab veteraan Mary Lou Jepsen een kleine maar robuuste energiezuinige laptop ontwikkeld voor kinderen in ontwikkelingslanden te gebruiken in de One Laptop Per Child-programma in 2005, haar ontwerp beïnvloedde een nieuw ras van draagbare computers: de netbook. Sinds ASUS debuteerde de 7-inch netbook in de herfst van 2007, hebben netbooks genoten van het succes als een goedkoper alternatief voor de traditionele laptops, aantrekkelijk voor consumenten die willen minder, in plaats van meer, functionaliteit tegen een betaalbare prijs.

Prijs

Netbook computers zijn vaak de meest voordelige optie onder draagbare computers, omdat deze machines zijn uitgerust met minder hardware en minder opties. Bijvoorbeeld, sommige netbooks bieden geen ingebouwde optische drives. Dit gebrek Optieslijsten, en met minder krachtige processoren zoals de Intel Atom series, helpt de totale kosten van de machine te houden. Netbooks zijn beschikbaar voor goed onder $ 1000, met een gemiddelde prijs die tussen de $ 300 tot $ 600 voor de meeste modellen zweeft.

Draagbaarheid

De meeste laptops verkocht als netbooks zijn jonger dan 12 inch diagonaal en weegt minder dan vier pond, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren in een standaard formaat rugzak of tas, in tegenstelling tot laptops, die vaak een specialiteit laptop tas nodig hebben. Sommige netbook modellen maken gebruik van solid state drives in plaats van de traditionele magnetische schijf harde schijven. Solid state drives te gebruiken flash-memory technologie en hebben geen bewegende onderdelen, waardoor ze ideaal zijn voor een ultra-draagbare computer.

functionaliteit

Door hun kleinere verwerkers en verminderde RAM, netbooks zijn minder krachtig dan veel full-sized laptops. Echter, netbook computers zijn nog steeds krachtig genoeg om basis computergebruik functies zoals internet surfen op het web, e-mail en basic productiviteit functies zoals documenten maken en bewerken uit te voeren.

Energieverbruik

Netbooks, vooral die met Flash-gebaseerde in plaats van traditionele harde schijven, zijn over het algemeen meer energie-efficiënter dan laptops. Dit komt omdat de hardware van een netbook, van de processor weer te geven, gebruikt minder stroom dan een traditionele laptop, de uitbreiding van het gebruik ervan enkele uren, afhankelijk van de batterij en de individuele stroomverbruik profielen.