Wat zijn de verschillende soorten van Routers?

Wat zijn de verschillende soorten van Routers?


Zoals Webopedia merkt, zijn routers zich aan de poorten van de netwerken. Zij zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van gegevens die tussen netwerken en voor het houden van netwerken die verbonden zijn met het internet. Of u nu in de markt voor een nieuwe router, zijn op dit moment een beroep op een router voor een internetverbinding of zijn gewoon nieuwsgierig naar computer netwerktechnologieën, het leren over de verschillende soorten routers nuttig kan zijn.

Wired Router

Wired routers zijn meestal doosvormige apparaten die direct aansluiten op computers via "hard-lined" of bedrade verbindingen. Een verbinding poort op een bedrade router kan de router te verbinden met een modem voor het ontvangen van Internet data packs, terwijl een andere set van poorten kan een bedrade router aan te sluiten op computers voor het verspreiden van Internet datapakketten. Sommige bedrade routers bieden ook poorten voor het distribueren van data-pakketten naar machines en telefoons faxen. Een van de meest voorkomende soorten van bekabelde router is de Ethernet-breedbandrouter. Dergelijke routers ondersteunen Network Address Translation (NAT) -technologie, die meerdere computers die zijn aangesloten op een bedrade router om een ​​enkele Internet Protocol (IP) adres delen mogelijk maakt. Voor de veiligheid, bedrade routers meestal gebruik maken van Stateful Packet Inspection (SPI) firewalls, terwijl voor het verschaffen van communicatie tussen computers in een netwerk, de routers maken gebruik van de Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP).

Draadloze router

Net als bij een bedrade router, een draadloze router maakt rechtstreeks verbinding met een modem via een kabel voor het ontvangen van Internet datapakketten. Maar in plaats van te vertrouwen op kabels voor distributie datapakketten computers, routers verdelen datapakketten via een of meer antennes. De routers zet de datapakketten, die in binaire code zijn geschreven - of een reeks van 1s en 0s - in radiosignalen, die de antennes draadloos zenden. Een computer met een draadloze ontvanger kan dan ontvangen deze radiosignalen en zet ze terug in binaire code. In tegenstelling tot een bedrade router, die een bedrade local area network (LAN) stelt, een draadloze router wordt een draadloos lokaal netwerk (WLAN). De meest gebruikte standaard voor WLAN staat bekend als Wi-Fi. Om Wi-Fi-netwerken te beschermen, draadloze routers vaak in dienst draadloze media access control (MAC) adres filtering en Wi-Fi Protected Access (WPA) beveiliging.

Core Routers vs. Edge Routers

Een core-router is een bedrade of draadloze router die Internet datapakketten distribueert binnen een netwerk, maar niet datapakketten tussen meerdere netwerken te verspreiden. In contrast, een edge router is een bedrade of draadloze router die Internet datapakketten verdeelt tussen een of meer netwerken, maar heeft datapakketten binnen een netwerk niet distribueren.

Virtual Router

In tegenstelling tot een fysieke bedrade of draadloze router, virtuele router is een samenvatting, immaterieel voorwerp dat als een standaard router voor computers van een netwerk. De router functies met behulp van de Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP), die actief wordt wanneer een primaire, fysieke router uitvalt of anderszins wordt uitgeschakeld.