Hoe te verwijderen van een Dual Boot Partition

Er zijn momenten waarop je wilt misschien een dual boot partitie systeem, zoals wanneer u een nieuw besturingssysteem (OS) testen uitvoert, als je programma's die alleen compatibel zijn met verschillende besturingssystemen hebben, of gewoon omdat je wilt dat de optie draaien van meerdere besturingssystemen. Een partitie is een sectie van een harde schijf en kan onbeperkt groot de omvang van de gehele harddisk. In een dual boot wandsysteem, ieder van twee partities heeft een besturingssysteem geïnstalleerd. U kunt kiezen welke op te starten vanaf het moment dat u de computer opstart. Wilt u de tweede partitie te verwijderen, kan dit worden bereikt in een paar stappen.

instructies

1 Open de computer management tool in Windows. In Windows XP, klik met de rechtermuisknop op "Deze computer" en klik op "Manage." In Vista en 7, klikt u op 'Start' en vervolgens 'Configuratiescherm'. Klik op "Systeem en onderhoud", klik dan op "Systeembeheer" en dubbelklik op "Computer Management."

2 Klik op "Schijfbeheer" in het menu aan de linkerzijde van het venster. Schijfbeheer bevindt zich onder de "Storage" header.

3 Klik met de rechtermuisknop op de partitie die u wilt verwijderen, klik dan op "Partitie verwijderen" in XP of "Volume Delete" in Vista of 7.

4 Klik op "Ja" in het bevestigingsscherm.

Hints

  • een partitie verwijdert, worden alle bestanden en mappen op die partitie volledig te verwijderen. Zorg ervoor dat u een reservekopie van uw gegevens voordat u de partitie.