Hoe maak je een Athlon CPU Overclock

Athlon is een merk van de CPU (Central Processing Unit) vaak gevonden in desktop en laptop computers. Een CPU fungeert als van een computersysteem hersenen, gegevensverwerking berekeningen waarmee het systeem zou functioneren. De snelheid van de CPU data berekening bepaalt de snelheid en kracht van de computer als geheel. Om de verwerking van gegevens snelheid van een Athlon CPU verhogen, kunt u de instellingen in het BIOS menu te wijzigen. Het proces van het versnellen van data berekeningen van de CPU wordt genoemd overklokken.

instructies

1 Zet de computer systeem dat u wilt overklokken. Druk op de "F11" -toets tijdens het opstarten om het BIOS te openen. Selecteer de "BIOS Features Setup" optie en druk op "Enter."

2 Zoek en selecteer de instelling "External Clock". Bewerk de waarde vermeld onder "CPU Host Bus Frequency." Verhoog de waarde met één of twee instellingen en druk op "OK." Dit bewerkt de snelheid van de voorste bus van de CPU, die rechtstreeks invloed heeft op de snelheid van de processor.

3 Zoek en selecteer de instelling "CPU Core". Bewerk de waarde vermeld onder "Multiplier." Verhoog de waarde met één en druk op "Enter" om de wijziging te accepteren. Kies de optie 'Exit en Save "in het BIOS menu te eindigen opstarten van uw systeem. De Multiplier instelling geeft de CPU op welke veelvoud van de voorste bus snelheid te lopen. Bijvoorbeeld, zou een vermenigvuldigingsfactor van 12,5 en een voorste bus snelheid van 133 megahertz veroorzaakt de CPU te draaien op 1,66 gigahertz.

4 Schakel uw systeem als het met succes opgestart en u de CPU verder overklokken. Herhaal de waarde bewerkingsproces door het verhogen van beide waarden naar de volgende hoogste stand nog een keer. Zodra de computer systeem weigert op te starten na het veranderen van de waarden, heeft u het overklokken grenzen van je CPU bereikt. Terug zowel de voor- bussnelheid en multiplier waarden om de laatst bekende boot vriendelijke waarden.

Hints

  • Bewerk en test de waarden een voor een voor een meer optimale overklokken setup.
  • Overklokken kan uw computer (zie Referenties) beschadigen. Laat nooit uw systeem inactief voor langere tijd en overclock op hetzelfde moment. Dit resulteert in overmatige warmteontwikkeling door het systeem, welke computer kunnen beschadigen.