Toepassingen voor Diskettes

Toepassingen voor Diskettes


Een floppy disk, ook bekend als een diskette, een flexibele magnetische schijf van metaal ingekapseld in een harde, vlakke stuk plastic. In de jaren 1980 en 1990, was de eerste voor het opslaan en laden van computergegevens. Terwijl compact discs (CD) en Universal Serial Bus station (USB) -apparaten ging de schijven uitgebreid vervangen in de jaren 2000, zijn er nog verscheidene toepassingen voor floppy disks vandaag: waarvan sommige plezier en waarvan sommige functioneel.

Programming

Veel computersystemen vandaag de dag nog steeds rekenen op diskettes voor de programmering, die hen in staat stelt om de taken die ze uitvoeren met succes te voltooien. Bijvoorbeeld, volgens de BBC, vele geldautomaten ontvangen hun programmering of "orders" diskettes, evenals een groot gedeelte van Computer Numerical Control (CNC) machine. Werknemers gebruiken deze machines voornamelijk in de metaalverwerkende industrie. Er zijn ook gespecialiseerde, high-end borduurwerk naaimachines, die afhankelijk zijn van floppy disks voor de programmering.

file Storage

U kunt nog steeds gebruik maken van een floppy disk om computergegevens, zoals documenten en afbeeldingen op te slaan. Echter, moet u ervoor zorgen dat uw computer beschikt over een floppy-disk drive, die enkele moderne computers, vooral laptops, niet doen. Sommige bedrijven nog steeds gebruik maken van de oude technologie voor het maken van back-ups van gegevens; maar volgens Computerhandleiding, dit niet noodzakelijk een verstandige praktijk. Diskettes zijn beter geschikt voor het overbrengen van gegevens en korte termijn data-opslag, zoals wanneer u een bestand van de ene computer en laad het op naar de andere. Dit komt omdat ze zijn gevoelig voor storingen en kan niet zoveel data als nieuwere technologieƫn voor de opslag, zoals USB-apparaten en cd's te houden.

Luchtvaart

De luchtvaartindustrie steunt nog steeds zwaar op floppy disks, in de eerste plaats voor het bijwerken van systemen. Deze toepassingen omvatten de maandelijkse bijwerking van navigatie-databases om de navigatiesystemen van bepaalde vliegtuigen en het bijwerken van de firmware, of permanente software, on vliegticket-drukmachines.

Arts and Crafts

Diskettes zijn een populair medium en bouwmateriaal voor kunstwerken, in het bijzonder diegenen die een retro-stijl hebben. Bijvoorbeeld, sommige kunstenaars lijm de schijven op een vlak stuk van het bestuur, en gebruik ze als schilderij doeken, terwijl anderen samen met metalen clips ketenen de diskettes aan gordijnen en kleding te creƫren. De beschikbaarheid van floppy disks in verschillende kleuren maakt ze bijzonder goed geschikt voor kunst en kunstnijverheid.

onderzetters

De omvang en de dikte van floppy disks maakt ze perfect voor het gebruiken als onderzetters. Om dat retro sfeer te genereren, probeer het plaatsen van een aantal op de tafel de volgende keer dat je bedrijf, en de gasten aan te moedigen om hun drankjes te rusten op hen. Naast het feit dat visueel intrigerend, zal de floppy disks uw tafel te beschermen tegen lelijke water ringen.