Hoe maak je een Solaris Tar bestand maken

Hoe maak je een Solaris Tar bestand maken


Een Solaris tar-bestand (tape archief) wordt gebruikt om een ​​aantal bestanden en mappen te archiveren in een enkel bestand. Solaris is een besturingssysteem gemaakt door Sun Microsystems die draait op een pc als eigen proprietary hardware Sun's. Een tar-bestand aangemaakt in Solaris kunnen worden gelezen door een tar-programma beschikbaar zijn in andere Unix-omgevingen en Windows. De meest voorkomende gebruik van een tar-bestand is een directory van de bestanden te archiveren in een enkel bestand, zodat het Solaris tar-bestand naar een ander systeem als een bestand kan worden verzonden.

instructies

1 Log in op de doos Solaris van het inlogscherm. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord bij elke prompt. Als je nog geen gebruikersnaam of wachtwoord hebt, vraag dan uw systeembeheerder voor een account op het Solaris-systeem.

2 Als u in de grafische gebruikersinterface, met de rechtermuisknop op de GUI en klik op Terminal. Dit opent een command line venster.

3 Ga naar de map die de bestanden die u wilt opnemen in de Solaris tar-bestand op te nemen heeft. De opdracht is "cd / directory1" waarbij "cd" is de verandering directory commando terwijl "/ directory1" is het pad en de naam van de map.

4 Maak een Solaris tar-bestand door te typen "tar cvf

example.tar" die een Solaris tar bestand maakt met een bestandsnaam van "example.tar", die alle bestanden en mappen in de huidige directory, evenals andere mappen heeft recursief onder de huidige locatie. Het "" is een jokerteken dat alle bestanden en mappen op de huidige locatie omvat.

5 Als u alleen specifieke bestanden of mappen in plaats van alle bestanden en mappen nodig hebt, maakt u een Solaris tar-bestand door te typen "tar cvf example.tar bestand1 bestand2" waarbij "file1" en "bestand2" is een lijst met bestanden of mappen die moeten worden in het tar bestand.