Hoe kan ik een externe harde schijf van FAT naar NTFS formatteren

Hoe kan ik een externe harde schijf van FAT naar NTFS formatteren


FAT of File Allocation Table, was de standaard manier waarop de meeste diskettes en harde schijven (onder MS-DOS en Windows) zijn geformatteerd tot Windows NT en Windows XP kwam. Echter, wanneer Microsoft gecreëerd Windows NT, introduceerde een nieuw bestand systeem genaamd NTFS (New Technology File System). NTFS aangeboden een aantal voordelen ten opzichte van FAT, onder hen, die het toegestaan ​​voor zeer grote harde schijven te worden geformatteerd in een enkele partitie of logisch station (dwz station C :). Als u een externe harde schijf geformatteerd als FAT en je moet formatteren als NTFS-station, het is heel gemakkelijk te doen.

instructies

1 Open een opdrachtprompt. Om dit te doen:

Onder Windows XP, klikt u op de knop "Start", klik op "Run" en typ "cmd". Druk op Enter."

Onder Windows Vista en hoger, klik op de knop "Start". In het veld "zoeken", typ "cmd" en druk op "Enter."

2 Op de opdrachtregel (meestal een C: /> prompt of iets dergelijks uitziende), type "format [stationsletter]: / fs: ntfs" waarbij [stationsletter is de brief die Windows toegewezen aan uw drive. Typ niet de aanhalingstekens.

3 U kan worden gevraagd te typen in de huidige naam van het volume. Om dit te vinden, ga naar "Mijn Computer" en zoek naar de externe schijf. Het zal meestal worden vermeld als een gewone schijf. Noteer de naam die eraan verbonden zijn. (Bijvoorbeeld, zal Windows doorgaans label uw C: schijf als "Local disk.") Ga terug naar de opdrachtprompt en typ de naam van het station. Druk op Enter."

4 U wordt gewaarschuwd dat dit zal wegvagen alle gegevens op uw harde schijf en de vraag of u zeker bent. Typ "y" en druk vervolgens op "Enter." Windows zal het station voor u met behulp van het NTFS-bestandssysteem formatteren.

Hints

  • "Format [stationsletter]:: / fs: ntfs / c" waarbij [stationsletter] is de brief van de aandrijving (dwz rijden d :, rijden e Als u wilt compressie toe te voegen aan uw nieuwe harde schijf, kunt u de volgende typen :, enz.). Typ niet de aanhalingstekens.
  • Dit zal alles op uw harde schijf te wissen, dus wees er absoluut zeker van dat u de juiste harde schijf heeft gekozen. Soms kan de aandrijving namen verwarrend zijn. Als u niet zeker bent, een manier om ervoor te zorgen is om "Mijn computer" open en haal uw externe schijf. Windows moet de stationsletter voor het te verwijderen. Wanneer u de stekker weer in, moet Windows dezelfde stationsletter toewijzen.