Hoe maak je een Cisco 1841 router configureren

De Cisco 1800 Series geïntegreerde service routers bevat de Cisco 1841 router. De routers zijn onder andere functies die de veiligheid en snelheid te verbeteren. De Cisco 1841 aan de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven, alsook filialen of locaties binnen grote ondernemingen. Configureren van een Cisco 1841 router met behulp van de Setup Command Facility.

instructies

1 Wacht tot de opstartprocedure te voltooien. Wanneer de reeks is voltooid, zal de volgende melding op het configuratiescherm:

Wilt u de aanvankelijke configuratiedialoog te voeren? [Ja nee]:

Typ "ja" en druk op de "Enter".

2 Typ "ja" als antwoord op de volgende vraag:

Wilt u elementaire beheer setup te gaan? [Ja nee]:

3 Maken en voer een router hostname na de prompt. Volg uw netwerk standaard naamgeving protocollen indien van toepassing. Als uw naamgeving protocol vereist dat je de fysieke locatie van de router te gebruiken, zoals "3rd Floor Server Room," om de router te identificeren, doen.

4 Maak en typ in de volgende paswoorden wanneer daarom wordt gevraagd. Maak eerst een enable geheim wachtwoord, dat wordt gecodeerd; een gecodeerd wachtwoord is vervormd zodat het niet kan worden gelezen. Maak vervolgens een niet-versleutelde wachtwoord in te schakelen, die u kunt bekijken bij het bekijken van de router configuratie bestand; je zou op een bepaald moment in de toekomst te bekijken van de router configuratiebestand als u de oorzaak van problemen met de router zijn. Tot slot, maak een virtuele terminal wachtwoord, die toegang tot de router via niet-console ports beveiligt. Non-console ports zijn verbindingen naar de router die je op afstand te maken, in tegenstelling tot degenen die u wanneer u fysiek staan ​​dicht bij de router.

5 Typ "Ja" om te configureren SNMP Network Management naar aanleiding van de melding, of "Nee" als u niet voor uw netwerk nodig hebben. Voer de bijbehorende openbare community string als u opgegeven "Ja". Het systeem zal een overzicht van de voor u om te gebruiken interfaces weer te geven.

6 Voer een interface die de router zal gebruiken om verbinding te maken met het beheer van het netwerk uit de weergegeven overzicht van de beschikbare interfaces.

7 Hoe maak je een Cisco 1841 router configureren

RJ-45-connectors kunt u netwerk kabels aansluiten op een router.

Typ "Ja" om FastEthernet steun, die het mogelijk maakt de router om data te verzenden via het netwerk in een snel tempo van 100 megabits per seconde mogelijk te maken. Typ "Ja" om RJ-45-connectors, die de stekkers op de router die er uitzien als oversized telefoon pluggen, en waarin u netwerkkabels plaatst zijn mogelijk te maken. Typ "Ja" duplex-modus worden ingegrepen, zodat gegevens kunnen reizen van en naar de router tegelijkertijd, in plaats van reizen in één richting per keer. Voer een IP-adres als u een adres handmatig in te stellen. Wanneer u klaar bent, zal de router de nieuwe configuratie weer te geven en u vragen om het op te slaan.

8 Type "2" op de prompt om de nieuwe configuratie naar "nvram", en af ​​te sluiten.