Hoe kan ik het BIOS Password Reset op een IBM ThinkPad 2676

Hoe kan ik het BIOS Password Reset op een IBM ThinkPad 2676


Terwijl het BIOS (Basic Input Output System) niet een menu toegang vaak kan zijn, is het uiterst belangrijk om de succesvolle werking van uw IBM Thinkpad 2676 laptop. De BIOS supervisor wachtwoord optie houdt andere mensen toegang krijgen tot de BIOS en het maken van alle potentieel schadelijke veranderingen. Voor extra bescherming, kunt u zo nu en dan het wachtwoord opnieuw in te stellen. Toegang tot de BIOS-wachtwoord functie duurt slechts een paar minuten van uw tijd.

instructies

1 Koppel de netwerkkabel uit de IBM Thinkpad 2676 als er een kabel momenteel aangesloten. Verwijder eventuele schijven die in de optische drive van de Thinkpad kan worden ingebracht.

2 Start de IBM Thinkpad 2676. Wacht totdat de "Druk op F1 voor IBM BIOS Setup Utility" tekst verschijnen aan de onderkant van het scherm en tik vervolgens op "F1."

3 Typ de huidige Thinkpad 2676 BIOS-wachtwoord in het "Supervisor Password" veld. Er is geen standaard wachtwoord voor toegang tot het BIOS, omdat het veld supervisor wachtwoord alleen wordt weergegeven als u eerder een wachtwoord hebt ingesteld.

4 Druk op Enter." Scroll naar de tab "Password" en ga naar beneden naar de "Set Supervisor Password" setting. Tik op "F5."

5 Typ het huidige wachtwoord nogmaals in en tik op "Enter." Ofwel invoeren in het nieuwe wachtwoord dat u wilt gebruiken of laat het tekstveld leeg om helemaal duidelijk de BIOS-wachtwoord optie. Druk op Enter."

6 Tik op "Escape", en ga naar de optie "Restart". Sla de reset BIOS-wachtwoord en de IBM Thinkpad 2676 opnieuw op te starten door te tikken op "Enter."

Hints

  • Het BIOS bevat belangrijke instellingen die bepalen hoe uw IBM Thinkpad 2676 opgestart vanaf de harde schijf. In het geval dat u per ongeluk een verkeerde optie te wijzigen, kunt u onmiddellijk alle instellingen terug naar de fabrieksinstellingen herstellen. Tik op "F9" en vervolgens "Yes" en druk op "Enter" om de standaard opties te laden.
  • Vóór het resetten van de BIOS-wachtwoord, kunt u een back-up van uw belangrijke gegevens naar een andere locatie. Het maken van back-ups houden u veilig in het geval dat u per ongeluk de verkeerde BIOS optie te wijzigen en moeite hebben met het laden van uw besturingssysteem.
  • Het resetten van de Thinkpad's BIOS-wachtwoord vereist eigenlijk kennen van de huidige wachtwoord. U moet rechtstreeks contact opnemen met IBM voor extra ondersteuning als u het wachtwoord bent vergeten of het werd door iemand anders in te stellen.