Wat is het symbool & Doel van een Repeater?

Een repeater is een netwerk of communicatie-apparaat dat distribueert, of propageert, elektrische signalen van één kabel naar de andere. Hierdoor de repeater versterkt het signaal te herstellen op volle sterkte. Repeaters worden gebruikt om de vermindering in energie, bekend als verzwakking, die optreedt wanneer signalen over grote afstanden tegengaan.

Doel

Het doel van een repeater is de lengte van een lokaal netwerksegment dan de maximum lengte die door de fysieke transmissiemedium verlengen. Zonder repeaters, het type Ethernet bekend als 10BaseT een maximale segmentlengte van 328 voet, het type Ethernet bekend als 10Base2 een maximale segmentlengte van 607 voet en het type Ethernet zogenaamde 10BaseFL - die werkt via glasvezel kabel - heeft een maximale segment lengte van ongeveer 6.500 voet. Repeaters worden meestal gebruikt om gebouwen of verdiepingen van een gebouw te verbinden, samen in situaties waarbij de afstand groter is dan de maximaal toegestane segmentlengte.

Symbool

In schema's, de standaard symbool voor een enkele repeater is een rechthoek met horizontale driehoek. De standaard symbool voor een bidirectionele versterker is een rechthoek waarin twee horizontale driehoeken, opgesteld apex apex, terwijl de standaard symbool voor een twee-weg, vierdraads repeater is een rechthoek waarin twee horizontale driehoeken, in tegengestelde richtingen wijzen en ingericht boven elkaar.

OSI Reference Model

Repeaters werken op de onderste laag van de Open Systems Interconnection (OSI) Reference Model - het standaard model van de architectuur van het netwerk - ook bekend als de fysieke laag. Repeaters signalen doorgeven tussen fysiek gescheiden delen van een netwerk met een netwerkadres, zogenaamde subnetten delen, zelfs wanneer de subnetten gebruik van verschillende protocollen of kabeltypen.

Voors en tegens

Repeaters eenvoudige hardware - veel eenvoudiger, in feite, dan andere netwerkverbinding apparaten, zoals bruggen, gateways, routers en switches. In tegenstelling tot die inrichtingen een repeater geen fysieke adres op het netwerk en besef van de inhoud van de gegevenseenheden of pakketten ontvangt. Een repeater kan niet intelligent route pakketten tussen een bron en bestemming en gewoon herhaalt de signalen die zij ontvangt. Als botsingen - veroorzaakt door twee netwerkapparaten verzenden pakketten tegelijk - plaats op een gedeelte van het netwerk, worden ze herhaald op andere gedeelten. Echter, een repeater schept geen isolatie tussen netwerksegmenten, zodat de segmenten aan weerszijden lijken een enkele, lange netwerksegment zijn.