Wat zijn de benodigde onderdelen bij het bouwen van een computer?

Wat zijn de benodigde onderdelen bij het bouwen van een computer?


Op zijn eenvoudigste, een desktop computer bestaat uit een moederbord, centrale verwerkingseenheid, random access memory en de harde schijf, maar dat is niet echt wat de meeste mensen denken als ze denken aan een desktop computer. De meeste kant en klare computers hebben een moederbord met extra geïntegreerde randapparatuur, zoals geluid, video en Ethernet-kaarten. Wanneer je een moederbord te kopen, zal het niet al die geïntegreerd randapparatuur hebben. Kopen en te installeren aparte kaarten voor deze functies. Voor de installatie van de software, een leesbare schijf is ook nuttig, een DVD, CD of floppy.

Moederbord en Processor

Een moederbord heeft verschillende vakjes, afhankelijk van het type randapparatuur zijn bedoeld om te werken met de meest kritische zijn de aansluiting voor de centrale verwerkingseenheid. LGA stopcontacten zijn Intel. AM3 sockets zijn AMD. U kunt een AMD CPU op een moederbord met een socket LGA niet lopen. De meest fundamentele keuze is een AMD of Intel CPU. Moederborden hebben ook verschillende kaart-ingang slots, ofwel PCI, PCIe of AGP voor video, geluid en Ethernet-kaarten.

drives

Hoewel technisch niet een noodzakelijk onderdeel, de meeste mensen hebben behoefte aan een leesbare schijf van een soort om gegevens te importeren en exporteren. Moederborden met floppy drive ingangen worden steeds zeldzamer. Een computer heeft minstens één harde schijf als u van plan om software te installeren. Reguliere harde schijven hebben vier belangrijkste kenmerken: grootte, rpm, cache en het type verbinding. De enige functie die de compatibiliteit bepaalt met uw moederbord is het type verbinding: SATA, PATA of IDE. IDE drives worden afgebouwd. SATA-schijven komen vaker voor. Er zijn verschillende generaties van de SATA-aansluitingen, maar de meeste zijn backwards compatible, wat betekent dat je een eerste generatie SATA-schijf op een moederbord met een tweede of derde generatie SATA-aansluitingen kan draaien.

Geheugen

RAM is veruit het lastigste onderdeel van het bouwen van je eigen computer. De handleiding die bij uw moederbord zal een lijst met ondersteunde RAM (zoals DDR2 en DDR3) en de fabrikanten hebben. Sommige RAM niet op die lijst zal nog steeds werken, wat op de lijst niet. RAM stokken lopen meestal in paren. Als u wilt tot acht gigabyte aan RAM-geheugen draaien, moet je kopen twee termijnen van vier gigabyte sticks, of vier twee-gigabyte sticks, maar mix en match verschillende stokken bij elkaar, zoals een twee met een vier. Hoe meer RAM je hebt, hoe sneller het systeem draait. Controleer de statistieken van uw besturingssysteem, om te zien hoeveel RAM het besturingssysteem herkent alvorens te kopen. Windows XP 32-bit Home Edition ondersteunen slechts 3.25 gigabyte aan RAM-geheugen, dus het kopen van meer is zinloos. Moederborden hebben ook een pet op hoeveel RAM-geheugen ze kunnen ondersteunen.

Case, ventilatoren en Power

een plastic container, een kartonnen doos, een aquarium: In theorie kan een computer het geval er iets is. De meeste mensen gewoon kopen van een computer zaak. Gevallen zijn er in drie verschillende maten: mini-torens, mid-torens en vol torens. Mid-cases zijn standaard. De andere variabele in een zaak is van het moederbord form factor (s) ondersteunt, ATX, microATX of AT. Cases worden geleverd met voorraad fans, meestal een front intake en een achterste ventilator. Deze ventilatoren zijn standaard maten - 80 mm, 120 mm, 140 mm - vervang ze, indien gewenst. De meeste CPU's worden geleverd met voorraad koelers zoals een heatsink en een ventilator. Als de CPU komt niet met een koelsysteem, aanschaffen. Als de zaak die je hebt gekocht komt niet met een voeding, de aankoop van een afzonderlijk. Om te bepalen hoeveel stroom je nodig hebt, voeg het wattage van alle geïnstalleerde onderdelen en koop een voeding die ongeveer 100 watt meer heeft.