Hoe te installeren SendMail op Ubuntu

Hoe te installeren SendMail op Ubuntu


SendMail installeren op je Ubuntu machine is gemakkelijk gemaakt door de Ubuntu-gemeenschap. Zodra u SendMail hebt geïnstalleerd, zult u uw eigen e-mail server om direct berichten naar een e-mailadres in de wereld te verzenden. Het proces kan worden bereikt in ongeveer een minuut, afhankelijk van uw internetverbinding snelheden. Configuratie kan een tijdje langer duren en kan wat trial and error nodig voordat je het goed.

instructies

1 Open 'Terminal' in Ubuntu. Dit zal variëren afhankelijk van de desktop-omgeving die u gebruikt, maar als u gebruik maakt van de standaard "Unity" desktop, dan zul je op "Dash," "Meer Apps", "Accessoires" en "Terminal."

2 Type "sudo apt-get install sendmail" in Terminal om te beginnen met het downloaden van de pakketten en het installeren van SendMail. U zult berichten zien over het Terminal scherm zoals de benodigde pakketten worden gedownload en geïnstalleerd. SendMail plus alle andere pakketten die nodig zijn voor de installatie - Als het proces is voltooid, ziet u de lijst van geïnstalleerde packages zien.

3 Typ "sudo sendmailconfig" naar SendMail configureren voor uw specifieke behoeften. Dit wordt gedaan door middel van een reeks van vragen die u te beantwoorden. Gelukkig is de installatie met behulp van apt-get zal automatisch de meeste van de vragen voor u op basis van uw huidige Ubuntu configuratie beantwoorden.