Hoe te verwijderen van USB Flash Drives

Hoe te verwijderen van USB Flash Drives


Verwijderbare opslagapparaten, zoals USB flash drives, hebben diskettes achterhaald. De meeste flash drives zijn klein genoeg om rond te dragen met gemak; sommige zijn klein genoeg om aan een sleutelhanger te houden. U kunt bestanden toevoegen of verwijderen van uw flash drive met Windows Verkenner. Zorg dat er geen belangrijke bestanden te verwijderen; nadat deze zijn verwijderd, zijn ze voorgoed verdwenen.

instructies

1 Sluit uw flash-drive op uw computer, via de USB-poort (aan de voorkant of achterkant van de toren.)

2 Klik op "Open en View Files" indien de AutoPlay verschijnt. Als het vakje niet verschijnt, toegang "Computer" of "Mijn Computer" door middel van het menu Start. Dubbelklik op het station om het te openen met Windows Verkenner.

3 Met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt verwijderen, en kies 'Verwijderen'. Om alle bestanden te verwijderen, klikt u op het tabblad "Edit", en kies "Alles selecteren." Druk op de knop "Delete" op uw toetsenbord.

4 Sluit het venster van Windows Verkenner in verband met de USB flash drive. Klik op de pijl op de taakbalk om de aangesloten flash drive te bekijken. Kies "Safely Remove," en klik op "Stop."

Wacht op de prompt om de flash drive los te koppelen van de USB-poort.

Hints

  • Gebruik de flash drive niet los, zonder te kiezen voor "veilig verwijderen." Je kon corrupte bestanden links op het apparaat.