Hoe om erachter te komen of iemand jou uitgeeft op Facebook

Facebook kun je zo veel of zo weinig persoonlijke informatie over jezelf als je wilt weg te geven. De site verbiedt dat iemand anders doorgeven van uw informatie en foto's als zijn eigen. Voordat je iemand die je gelooft is imiteert je Facebook te melden, erachter te komen of ze je imiteert.

instructies

1 Open het profiel van de persoon die je denkt dat je te imiteren. Zoeken naar zijn met behulp van de Facebook-zoekveld, of voer de URL naar zijn Facebook-pagina, als je het weet. Als de persoon met behulp van uw naam als zijn profiel naam, kan hij zich voordoen als je, of hij kan gewoon dezelfde naam als jij.

2 Klik op zijn profiel foto voor een grotere versie, die ruimt eventuele onduidelijkheden over het al dan niet hij via een van uw foto's om zichzelf te vertegenwoordigen. Keer terug naar zijn profiel-pagina en klik op 'Foto's' door een van de rest van zijn foto's te bladeren.

3 Scroll naar beneden door zijn Muur berichten om te zien of hij het posten alsof hij jou. Dit kan onder meer het kopiƫren van daadwerkelijke berichten die je hebt gemaakt. of gewoon schrijven van berichten die aangeven hij jou.

4 Klik op de knop "Report / Block Deze persoon" op een profiel om het profiel op Facebook te melden als je eenmaal hebt bevestigd dat de persoon zich voordoen als u. Klik op de optie "Deze persoon is Doen alsof iemand zijn / is nep" en klik op 'Doorgaan'. Geef details over de vraag waarom u denkt dat de persoon zich voordoen als u en klik op 'Verzenden'.