Hoe de Menuopdrachten Pas in Excel 2007

Microsoft Excel 2007 is een zeer krachtige programma waarmee u spreadsheets te maken. De basis Excel menu wordt geleverd met een verscheidenheid aan opties die u kunt toepassen op uw spreadsheet, met inbegrip van het opslaan, Ongedaan maken en Opnieuw functies. Echter, als je een gevorderde gebruiker bent, kunt u meer menu-opdrachten toe te voegen aan het programma. U kunt dit doen met een paar klikken in het menu Customize Quick Access Toolbar.

instructies

1 Open een nieuw werkblad in Excel 2007.

2 Klik op het naar beneden gerichte pijl in de top van het scherm. De pijl is waarschijnlijk voorafgegaan door het pictogram Opslaan, die eruit ziet als een schijf en het pictogram Ongedaan maken, die eruit ziet als een naar achteren gerichte pijl.

3 Klik op de opdracht die u wilt toevoegen aan het menu van de drop-down lijst. Opties omvatten alles, van Print Preview tot spellingcontrole functies.

4 Klik op "Customize Quick Access Toolbar" in het drop-down menu als u een breder overzicht van menuopdrachten wilt.

5 Klik op "aanpassen" aan de linker kant van het venster dat verschijnt. Een bredere lijst van menu-opdrachten wordt weergegeven.

6 Klik op een menu-commando en klik op de knop "Toevoegen". Dit voegt de opdracht om een ‚Äč‚Äčlijst aan de rechterkant van het scherm. U kunt meerdere opdrachten tegelijk toe te voegen. Herhaal dit proces voor andere opdrachten die u wilt toevoegen aan uw Excel-menu.

7 Klik op "OK" als u klaar bent.