Hoe om te controleren het moederbord voor problemen

Hoe om te controleren het moederbord voor problemen


De random access memory of RAM, en centrale verwerkingseenheid of CPU, twee componenten die centraal staan ​​in de verwerking en de opslag van gegevens op een PC zijn, kan niet communiceren als het moederbord is defect. Niet alleen is het moederbord voorzien van gegevens paden waarlangs apparaten communiceren, zendt macht aan boord van apparaten door middel van complexe schakelingen. Als het moederbord defect is, kan de werking van de computer-systeem tot een halt gekomen. Omdat andere hardware en software problemen moederbord problemen kunnen nabootsen, is een grondige probleemoplossing vereist bij het controleren van het moederbord voor problemen.

instructies

1 Sluit de computer af. Koppel de lichtnetadapter en alle apparaten uit de achterkant van de PC.

2 Draai en verwijder de schroeven waarmee de afdekplaat of de dekking van het geval op de computer. Schuif het deksel of paneel van de computer aan het chassis te onthullen.

3 Tik op het chassis om uzelf te aarden en zet de computer op zijn kant, zodat de interne hardware parallel aan de grond is.

4 Zoek de CMOS-jumper - vaak bestempeld op het moederbord als "Clear CMOS", "CLRTC", "RTC Reset" of iets dergelijks variatie. Til de jumper uit de eerste en tweede pinnen.

5 Plaats de jumper op de twee laatste set van pennen, wacht 10 seconden. Zet de jumper in de oorspronkelijke positie om de CMOS wissen.

6 Sluit de voedingskabel, monitor, toetsenbord en muis aan op de computer. Sluit geen andere randapparatuur aan te sluiten. Schakel de PC.

7 Druk op de setup-toets, zoals aangegeven op het scherm, om de BIOS. Gebruik de legende onderaan het scherm om de huidige datum en tijd instellen.

8 Druk op "F10" om op te slaan en af ​​te sluiten. Test de computer. Als de computer niet stabiel is, niet opstart om het besturingssysteem of er niet in slaagt om hardware te herkennen, het afsluiten van de PC te blijven het oplossen van problemen het moederbord.

9 Koppel alle kabels aangesloten op de achterkant van de computer. Verwijder alle componenten van het moederbord, met uitzondering van het RAM-geheugen, harde schijf, grafische kaart, voeding (PSU), processor, koelelement en de ventilator.

10 Sluit de voedingskabel, monitor, muis en toetsenbord. Zet de computer en luister naar een piepend. Een enkele pieptoon, of twee snelle piepjes geven op de meeste moederborden die alle hardware componenten in orde zijn. Herhaalde piepen wijst op een probleem met het moederbord of een aangesloten apparaat. Raadpleeg uw computer of het moederbord handleiding om de oorzaak van het piepen te bepalen, indien van toepassing.

11 Koppel alle kabels aan te sluiten op de achterkant van de PC. Controleer de stroom en data kabels aangesloten op de harde schijf en grafische kaart zijn veilig. Controleer of de 24-pins of 20-pins stroomkabel en 4-pins processor kabel zijn bevestigd aan het moederbord.

12 Herstart de PC. Luister naar de spinnen van de CPU fan en bevestig het lampje aan de voorzijde van de pc is ingeschakeld. Als de CPU-ventilator gaat niet aan en de POWER-indicator lichten zijn allemaal uit, vervang de PSU.

13 Bevestig de RAM modules worden slots van dezelfde kleur en dat ten minste één module in de eerste sleuf is geplaatst. Vervang het RAM-geheugen als de vorige methoden voor het oplossen van problemen niet aan de pc te herstellen naar werkende staat. U kunt vinden en kopen compatibele RAM online.

14 Een upgrade van de heatsink en de ventilator. Breng een voldoende hoeveelheid thermische vet aan de bovenzijde van de processor voor het installeren van het koellichaam. Als de vorige stappen niet om het probleem op te lossen, kan het moederbord vervangen.