Hoe maak je een verloop met CSS maken

Cascading Style Sheets (CSS) is een standaard onderdeel van web ontwikkeling. CSS biedt webdesigners met een handige manier om de lettertypen, kleuren en andere stijlelementen die een website maakt gebruik van te beheren. Door het aanbrengen van wijzigingen in een CSS-bestand, wordt de wijziging direct terug te vinden op alle pagina's op de website, het maken van wijzigingen in het ontwerp een moeiteloze proces. Een gemeenschappelijk gebruik van CSS stijlelementen is een verloop achtergrond, die overgaat van de ene kleur naar een alternatieve schaduw van dezelfde kleur te maken.

instructies

1 Open het CSS-bestand. Gebruik Kladblok of een vergelijkbare teksteditor om het CSS-bestand voor de website te openen. Als dit is een nieuwe website die nog niet een CSS-bestand heeft, opent een leeg tekstdocument en opslaan als style.css.

2 Voeg een standaard achtergrond van het CSS. De standaardachtergrond wordt gebruikt in het geval dat een gebruiker surft het internet met een webbrowser die CSS niet geschikt. Om een ​​standaard achtergrond toe te voegen, onder de volgende regel in uw CSS-bestand:

achtergrond: #FFFFFF; /

Voor niet-CSS3 browsers /

Vervang #FFFFFF met de hexadecimale code voor de achtergrondkleur die u wilt weergeven door standaard.

3 Maak een verloop stijl die wordt weergegeven voor gebruikers die gebruik maken van de Internet Explorer browser. Neem de volgende regel code in uw CSS-bestand:

filter: ProgID: DXImageTransform.Microsoft.gradient (startColorstr = '# cccccc', endColorstr = '# 000000');

Vervang #CCCCCC en # 000000 met de hexadecimale codes voor het begin en einde kleuren van uw gewenste verloop spectrum.

4 Maak een verloop dat wordt weergegeven voor de leden gebruik van de Firefox webbrowser. Voeg de volgende regel code aan uw CSS-bestand:

background: -moz-linear-gradient (top, #ccc, # 000);

Verander #CCC om de gewenste start kleur van je verloop, en veranderen # 000 om de gewenste kleur te verschijnen op het einde van het verloop te geven.

5 Voeg een gradiënt die wordt weergegeven door Webkit browsers. Webkit is een formaat dat wordt gebruikt door Safari, Google Chrome en veel mobiele browsers. Om een ​​gradient achtergrond van Webkit gebruikers toe te voegen, plaatst u de volgende regel code in uw CSS-bestand:

background: -webkit-gradiënt (lineair, linksboven, linksonder, uit (#ccc), aan (# 000));

U kunt de links boven naar links onder aan te passen aan de richting waarin de gradiënt stroomt op het scherm te controleren. Werk #CCC aan het begin kleur van je verloop weerspiegelen, en verander # 000 aan het eind kleur die u wenst te geven.

6 Sla het CSS-bestand. klikt u op "File" en vervolgens "Opslaan" om het bestand onder de bestaande naam van het bestand op te slaan.

7 Upload het CSS-bestand naar uw server. Gebruik een FTP-programma, zoals FileZilla of SmartFTP, om een ​​kopie van het CSS-bestand van uw computer naar uw webserver.