How to Move PHPBB naar een nieuwe server

Als u beheren een forum aangedreven door phpBB en wilt verplaatsen naar een andere server wanneer u hosts of domeinnamen kunt u dit doen schakelen zonder verlies van uw pagina's, berichten of gebruikersgegevens. In feite phpBB bevat zelfs een back-up en restore optie in zijn dashboard dat u kunt gebruiken om deze stap te voltooien, zelfs als je niet bekend bent met Web codering of databases zijn en geen toegang tot een PHP administratieve tool zoals phpMyAdmin niet.

instructies

Een back-up

1 Log in om je phpBB dashboard in uw webbrowser. Klik op de link "Server Settings" uit het tabblad 'Algemeen' en zet de status van "Force server URL-instellingen" op "Nee." Bewaar eventuele wijzigingen. Klik vervolgens op "Board instellingen" uit het linker paneel en selecteer "Yes" om "Board Uitschakelen" terwijl u het verplaatst. Sla de veranderingen.

2 Klik op het tabblad "Onderhoud" in uw phpBB dashboard. Klik op "Backup" van links en schakel alle opties door te klikken op "Alles selecteren." Selecteer "gzip" als het bestandstype, schakelt u de optie 'Download' en klik op 'Verzenden' om uw forum back-up te downloaden. Dit proces kan even duren.

3 Start uw FTP-programma en de verbinding met de server die uw phpBB forum herbergt. Navigeer naar de phpBB map en selecteer alle bestanden en mappen. Dubbelklik op of klik met de rechtermuisknop en kies "Download" om ze op te slaan in een map op uw computer. Dit proces kan een beetje tijd in beslag nemen, afhankelijk van uw verbinding en de bestanden op de server.

Het herstellen

4 Log in om je nieuwe server via FTP en het uploaden van de phpBB-bestanden via FTP. Er moet dezelfde structuur aan de nieuwe server behouden Op de oude server.

5 Upload het gecomprimeerde database back-up van uw computer naar de "store" map in het forum directory. Uploaden kan enige tijd duren als uw back-up is vrij groot.

6 Meld u aan bij de phpBB dashboard in uw webbrowser en klik op het tabblad "Onderhoud" en klik op "herstellen." U moet de naam van uw database-bestand te zien in een lijst.

7 Selecteert u het bestand uit de lijst en selecteer "Start Restore" om uw oude phpBB gegevens te verplaatsen.