DIY: Hoe RAM upgrade op een HP Pavilion Laptop

DIY: Hoe RAM upgrade op een HP Pavilion Laptop


Als u overweegt doet u eigenaar RAM upgrade op een HP Pavilion laptop moet je een paar dingen van te voren weten. Eerst het goede nieuws: het is gemakkelijk. Vervolgens moet je de aard van de RAM-geheugen van uw computer nodig heeft en hoeveel het kan verwerken, dat is ook gemakkelijk te leren. En tot slot, het slechte nieuws: tenzij je gecertificeerd om computer upgrades uit te voeren, het doen van uw eigen RAM installatie zal garanties elke fabrikant of service plannen-winkel op basis die van toepassing kunnen zijn op uw laptop te vervallen.

Wat voor soort RAM-geheugen?

Websites zoals crucial.com verschaffen informatie over het geheugen voor duizenden computermodellen. Selecteer de fabrikant (in dit geval, HP-Compaq), productlijn (Paviljoen) en model van uw laptop (laten we zeggen zv5000, met 512 megabyte RAM geïnstalleerd). De site zal het toestel maximale upgrade specificaties te genereren (hier, 2 gigabyte) en of uw toestel moet, DDR, DDR2 of DDR3 RAM sticks (de zv5000 is geschikt voor maximaal twee stokken van 1 gig-DDR). Cruciaal zal ook de snelheid die door de letters PC gevolgd door vier numerieke cijfers geheugen specificeren, PC2700 in ons voorbeeld, dat er nodig is om uw laptop draaien.

Hoeveel RAM-geheugen?

De specificaties van Crucial met betrekking tot de maximale RAM-geheugen van de computer zijn belangrijk. De computer kan niet worden uitgevoerd op de juiste-of soms helemaal niet-als je te veel RAM-geheugen of van de verkeerde soort van RAM-geheugen te installeren.

Installatie

RAM is meestal eenvoudig te installeren. Een kleine rechthoekige aan de onderkant van de laptop markeert de locatie van het geheugen. Schroef het deksel, verwijder de oude geheugen en de nieuwe RAM-geheugen te installeren. Wees er zeker van dat elke stok klikt stevig op zijn plaats. Plaats het deksel, zet de unit en controleer of, via Configuratiescherm en System Information, dat het systeem van de nieuwe RAM-geheugen herkent.

garanties

Het kan niet genoeg benadrukt worden: Als u nog niet zijn gecertificeerd volgens computer upgrades uit te voeren, het doen van een RAM upgrade zelf zal alle bestaande vervallen garanties-hetzij door de fabrikant of de winkel waar u het apparaat gekocht, dat van toepassing kunnen zijn op uw laptop. Als er een actieve garantie dekt de laptop, breng het toestel naar een gecertificeerd professional voor de RAM upgrade; dit zal de garantie blijven intact in het geval er iets grote storingen.