Hoe een notebook computer te bouwen

Hoe een notebook computer te bouwen


Tijdens de bouw van aangepaste desktop computers thuis wordt steeds populairder onder de computergebruikers te worden, is er een veel kleiner percentage van mensen die hun eigen notebooks te bouwen. In tegenstelling tot een desktop te bouwen, waar elk stuk afzonderlijk moet worden aangeschaft, een notebook te bouwen begint met een voorgemonteerde zaak die een moederbord en de batterij al geïnstalleerd heeft. U moet alle resterende onderdelen te kopen van daar en assembleren ze zelf.

instructies

1 Zoek en koop een kale notebook systeem dat de grootte van het scherm dat u wilt heeft (zie bronnen hieronder). Kennis te nemen van het type processor socket het moederbord gebruikt, het aantal USB poorten ter beschikking heeft, is het aantal poorten beschikbaar voor de stations en de maximale hoeveelheid RAM-geheugen kan gebruiken.

2 Koop een processor die overeenkomt met het type aansluiting op de notebook moederbord. Kopen zo veel RAM-modules als de notebook kan omgaan, een WiFi-kaart als u van plan om de laptop te gebruiken voor mobiel surfen op het web, een extra grafische kaart als je wilt grafische mogelijkheden dan wat het moederbord biedt, een harde schijf en een cd of dvd rijden (zie bronnen hieronder). Koop een installatieschijf voor welk besturingssysteem dat u wilt gebruiken met de notebook.

3 Flip de kale notebooktas om zodat u de onderkant kan zien. Houd de batterij ontgrendeling en schuif de batterij uit de zaak. Verwijder alle schroeven langs de randen van de behuizing. Trek de resterende schroeven in het midden van de zaak dat de plastic kap te houden over de RAM-poorten.

4 Trek het stukje plastic in het midden van de zaak. Vergelijk de uitsparingen aan de onderkant van de RAM-modules met de inkepingen op de RAM-poorten. Plaats de RAM in de poorten. Zet de plastic stuk terug op het deksel en plaats de schroeven. Schuif het cd- of dvd-station in de open sleuf aan de zijkant van de notebook zaak en sluit de schroef waarmee het op zijn plaats houdt. Herhaal het proces met de harde schijf aan de andere kant van de notebook.

5 Draai het notebook om en open het deksel. Wrikken uit de plastic ring boven het toetsenbord af van de zaak door het duwen van een plat voorwerp, zoals een schroevendraaier hoofd onder de rand en omhoog te trekken. Trek het toetsenbord iets buiten het geval dat de kabel naar het moederbord zichtbaar. Koppel de kabel los en vervolgens het toetsenbord opzij.

6 Zoek de processorsocket op de onderste rechterkant van het moederbord. Stel de processor op het stopcontact en druk deze voorzichtig helemaal naar beneden. Leg het koelelement dat met de processor op de top kwam en vervolgens koppelen aan het moederbord met zijn schroeven. Zoek de grafische kaart sleuf aan de onderkant van het geval als je een kaartje hebt gekocht. Stel de kaart naar beneden op de sleuf en bevestig het met zijn schroeven.

7 Stel de WiFi-kaart op de poort aan de linkerkant van het moederbord en schuif hem helemaal naar beneden tot deze vastklikt. Sluit het toetsenbord op het moederbord en dan knallen de plastic ring terug op zijn plaats. Plaats de batterij terug in de notebook, sluit de voedingskabel in een stopcontact en de macht van de computer op.

8 Plaats installatieschijf van het besturingssysteem in de notebook cd-station en volg de instructies die op het scherm verschijnen om het besturingssysteem te installeren op de computer.

Hints

  • Raak je hand om een ​​metalen voorwerp is aangesloten op de grond voordat u het geval dat uw notebook computer te openen. Als je jezelf niet te aarden voordat u gaat werken aan uw notebook, kan de statische elektriciteit in uw lichaam onderdelen van de computer beschadigen.