Wat is het verschil tussen een mobiele webbrowser en een desktop-browser?

Wat is het verschil tussen een mobiele webbrowser en een desktop-browser?


Desktop webbrowsers hebben een lange weg afgelegd sinds browsers voor het eerst opgenomen graphics in 1992. Vandaag de dag, onder meer websites embedded video, streaming media, games en live-updaten van functies, maar deze vorderingen vereisen grote hoeveelheden gegevens bandbreedte en processing power. Mobiele webbrowsers aan te sluiten op mobiele-gerichte sites om het gebruik van sommige van deze geavanceerde functies, het verminderen van bandbreedte en macht gebruik te voorkomen. Sommige mobiele browsers bieden ook functies op maat van mobiel gebruik, zoals voice search.

Voordelen van mobiele websites

Smartphones en tablets hebben veel minder stroom dan thuiscomputers. Met mobiele data-abonnementen opladen door de gigabyte, gebruikers hebben om te kijken wat ze te downloaden. Om het gebruik van gegevens te beperken en te houden mobiele apparaten die draaien op een redelijke snelheid, mobiele browsers automatisch verbinding maken met mobiele sites wanneer ze beschikbaar zijn. Deze sites minimaliseren zware verwerking, gebruiken minder data, worden sneller geladen en worden geformatteerd om goed te passen op het kleine scherm van een telefoon. Daarnaast siteontwerpers maat mobiele sites om te werken met touch screens.

Webpagina Compatibiliteit

Hoewel mobiele browsers werken het beste met speciaal ontworpen mobiele sites, ondersteunen zij de desktop websites. Sommige functies op het bureaublad plaatsen wordt niet geladen op de meeste mobiele browsers, zoals inhoud die Adobe Flash nodig. Van de populaire mobiele platformen, alleen Android ondersteunt het installeren van Flash en dan alleen door middel van handmatige installatie van een verouderde versie. Grote webpagina's en sites met veel afbeeldingen en ingebedde media-bestanden te laden langzamer op mobiele browsers dan op de desktop browsers en kunnen achterblijven tijdens het scrollen of navigeren tussen pagina's.

Browser Software Crossover

Verschillende populaire webbrowser merken hebben zowel desktop- en mobiele versies, zoals Firefox, Chrome, Opera, Internet Explorer en Safari. Ondanks het delen van een naam, maar deze mobiele browsers gebrek sommige functies van de desktop versies. Bijvoorbeeld, terwijl de desktop-versies van Chrome en Firefox laat significante aanpassen door middel van add-ons, de mobiele versie van Firefox werkt alleen met een paar add-ons speciaal ontworpen voor mobiel gebruik, en de mobiele Chrome-browser biedt geen ondersteuning voor add-ons op alle. Aan de andere kant kunnen alle vijf van deze browsers bladwijzers en andere gebruikersgegevens tussen de desktop en mobiele edities synchroniseren.

Exclusive Mobile Browsers

Verschillende Web browser merken naar voren zijn gekomen die zich uitsluitend richten op mobiele apparaten. Dolfijn en boot zijn uitgerust met voorzieningen zoals gebaar commando's en voice search. Anderen, waaronder Puffin, werken rond het gebrek aan Flash-video-ondersteuning door het afspelen van de video op een externe server en het streamen van de inhoud ervan naar de browser.

WAP Browsers

Basic mobiele telefoons en functie telefoons gebruiken kale Wireless Application Protocol browsers die werken met sites die ontworpen zijn met Wireless Markup Language - een HTML-alternatief voor mobiele telefoons. Deze sites vereisen weinig bandbreedte en hebben minder functies dan zowel desktop websites of sites die ontworpen zijn voor smartphones. WAP-browsers zijn enkele kenmerken van standaard browsers, zoals bladwijzers, maar bieden over het algemeen weinig of geen maatwerk.