Toegang tot een computer, maar weet niet het wachtwoord

Maakt niet uit hoe ervaren je bent in het gebruik van computers, wordt gevraagd door een vriend of familielid om informatie van een computer dat ze buitengesloten van de als gevolg van een vergeten wachtwoord te achterhalen is een lastige taak. Tijdens het opnieuw installeren van Windows zou de toegang tot de computer te herstellen, is dat niet het probleem van het herstellen van hun bestanden op te lossen. Gebruik een Linux Live CD zoals SliTaz om toegang te krijgen tot de bestanden op een computer zonder dat het Windows-wachtwoord.

instructies

De voorbereiding van de SliTaz CD

1 Op een andere computer, downloaden SliTaz via de link in de sectie 'Resources' van dit artikel. SliTaz is een extreem kleine distributie van het Linux besturingssysteem. Want het heeft een grafische user interface, het is eenvoudig voor wie vertrouwd is met Windows aan te passen aan het. Download de ISO-versie van het besturingssysteem. SliTaz is gratis.

2 Download ImgBurn, een gratis cd-opname-programma, ook onder "Resources." Installeer en start het programma.

3 Klik op 'Schrijf een image-bestand op schijf. "

4 Plaats een lege cd in de computer.

5 Klik op het mappictogram naast "Source." Blader naar de SliTaz beeldbestand en dubbelklik erop.

6 Op het schijfvormige pictogram op de onderkant van het scherm om het beeld SliTaz naar de CD.

Met behulp van de SliTaz CD

7 Plaats de SliTaz cd in de computer die u niet het wachtwoord voor hebben. Herstart de computer en SliTaz wordt geladen. Want het draait direct vanaf de cd, moet u wellicht een paar minuten wachten tot het laden te beƫindigen.

8 Gebruik het toetsenbord om "Engels" als taal en "de VS" te selecteren als uw locatie, tenzij je liever andere taal en lokalisatie-instellingen.

9 Gebruik het toetsenbord om je scherm resolutie te selecteren. Als u niet de resolutie van de monitor kent, gebruik "1024x768" of "800x600." De SliTaz desktop zal dan laden.

10 Klik op het pictogram op de onderkant van het scherm dat eruit ziet als een zwarte computer monitor. Dit zal de opdrachtprompt voor SliTaz.

11 Typ "su" en druk op "Enter." Met deze opdracht geeft u administratieve toegang tot het besturingssysteem. Typ "root" wanneer u wordt gevraagd om het wachtwoord.

12 Typ "mkdir -p / mnt / disk" en druk op "Enter." Dit commando maakt een map in het besturingssysteem die zal worden gebruikt om de inhoud van uw harde schijf te bekijken.

13 Type "ntfs-3g / dev / hda / mnt / disk" en druk op "Enter" als je harde schijf is geformatteerd met het NTFS-bestandssysteem. Als u gebruik maakt van een FAT32-geformatteerde harde schijf, type "mount / dev / hda1 / mnt / disk" in plaats. Dit commando zorgt ervoor dat de inhoud van de harde schijf van uw computer om te verschijnen in de map die u hebt gemaakt.

14 Klik op het mappictogram-vormige aan de onderkant van het scherm aan om de file explorer te brengen. Klik op de map met de naam "/ mnt" aan de linkerkant van het scherm, dubbelklik op de "disk" map. U vindt de inhoud van de harde schijf van uw computer te zien. Verplaats de bestanden op een USB harde schijf of flash drive om ze een back-up.