Hoe te werken met Adobe Photoshop Chroma Keys

Hoe te werken met Adobe Photoshop Chroma Keys


Chroma Key is een video productie techniek algemeen bekend als "blue screen" of "green screen." Het wordt vaak gebruikt in films en tv-shows. Het proces omvat het plaatsen van een effen blauw scherm of groen scherm achter een onderwerp. De gekleurde scherm wordt dan gewist en beschilderd met de gewenste achtergrond. Chroma Key is in de eerste plaats een video-apparatuur, maar u kunt het zelfde effect met Photoshop te krijgen.

instructies

Hoe te werken met Adobe Photoshop Chroma Key

1 Zoek een afbeelding met een stevige achtergrond. Elke kleur zal doen. Zoek een afbeelding die u wilt gebruiken ter vervanging van de stevige achtergrond. Sla de beelden, zodat u kunt werken met hen. Kies "File" in het menu en kies "openen." Open beide afbeeldingen in Photoshop.

2 Klik op de afbeelding die u wilt gebruiken als vervanging achtergrond. Sleep het op de top van het beeld met de vaste achtergrond. Doe dit door te klikken op de vervangende achtergrond met uw muis. Houd de linker muisknop ingedrukt en sleep de afbeelding naar de locatie.

Je moet twee lagen op dit punt te hebben. Het beeld dat u verhuisd is nu op een laag met de vermelding "laag 1." De afbeelding met het stevige achtergrond is op een laag met de vermelding "achtergrond." Er is een slot op de laag aangegeven "achtergrond." Dubbelklik op het slot met de muis om het te ontgrendelen. De naam van de laag verandert in "layer 0."

3 Klik op "layer 1" in het palet Lagen en sleep het onder "laag 0." Het beeld met de vaste achtergrond is nu op de top.

4 Selecteer "laag 0" klik erop met je muis. Ga naar het menu en kies "select" en "kleurbereik." Wanneer het pipet verschijnt, klikt u op de stevige achtergrond om een ​​monster te krijgen. De "kleurbereik" dialoog wordt geopend.

Het deel van het beeld dat u wilt behouden is zwart. Het gedeelte van de afbeelding die u wilt vervangen is transparant. Klik op "OK" en de stevige achtergrond is geselecteerd. Klik op verwijderen om het geselecteerde deel van het beeld te wissen. Met de stevige achtergrond verwijderd, de vervangende achtergrond op "layer 1" is nu op zijn plaats.

Hints

  • Experimenteer met verschillende achtergronden.
  • Zorg ervoor dat uw effen achtergrond is slechts een kleur. Dat maakt het proces veel gemakkelijker.