32-Bit Vs. 64 Bit System

32-Bit Vs. 64 Bit System


Consumenten, in het kopen van computers, worden geconfronteerd met de mogelijkheid van het kiezen van een 32-bits computer systeem of een 64-bits systeem. Terwijl die met een 32-bits systeem kan zijn onder de indruk dat een 64-bits systeem is inherent sneller, dat begrip wordt geleverd met een aantal kanttekeningen, vooral afhankelijk van wat een consument maakt gebruik van een computer voor.

32-bits vs 64-Bit

Een 32-bits computer kan 32 bits gegevens te verwerken in een tijd en 2 GB geheugen, terwijl een 64-bits computer kan verwerken 64 bits tegelijk en 4 GB geheugen. Een 64-bits computer kan een 32-bits besturingssysteem, maar een 32-bits computer kan een 64-bits besturingssysteem niet worden uitgevoerd.

De voordelen van een 64-bits systeem

Volgens Infopackets, zal een 64-bit systeem snel werken in capaciteiten als grote wetenschappelijke berekeningen, de verwerking van graphics en andere functies die een groot deel van de rekenkracht vereisen. Het systeem kan ook gemakkelijk lopen meerdere programma's en schakelen tussen hen.

Nadelen van 64-bits systeem

Terwijl de 64-bit systeem een ​​aantal 32-bit software kan draaien, zal het niet in staat zijn om ze allemaal te draaien en kan elke 16-bit software niet uitvoeren.

upgrading

Smart Computing waarschuwt dat een upgrade van een 32-bits systeem naar een 64-bits systeem is niet zo eenvoudig als het gemiddelde computer upgrade. Integendeel, de werkwijze vereist dat elk stuk hardware en software die compatibel is met de 64-bit zijn.

aanbevelingen

Infopackets beveelt 64-bit systemen als een optie voor consumenten die hun computer gebruiken om programma's, video's, muziek of kunst als voor grote organisaties zoals overheden en universiteiten te creëren. Een 64-bit systeem zal geen merkbare toename in snelheid voor de gemiddelde consument met behulp van spreadsheets, tekstverwerking en surfen op internet tonen.