Hoe vindt u Verborgen bestanden op een Mac Desktop

Hoe vindt u Verborgen bestanden op een Mac Desktop


Mac-computers, met al hun glans en glans, zijn gebouwd op de top van een ouderwetse Unix-besturingssysteem. Veel van de Unix-specifieke bestanden zijn verborgen uit het zicht in de Finder file explorer standaard. Bovendien, Unix verbergt bestanden van de gebruiker die beginnen met een "." in hun bestandsnamen, en de Finder volgt ook deze regel. Echter, kunt u deze functionaliteit uit te schakelen. Hierdoor kunnen verborgen bestanden te verschijnen in de Finder en zelfs op uw bureaublad.

instructies

1 Klik op "Spotlight". Dit is het pictogram in de rechterbovenhoek dat eruit ziet als een vergrootglas.

2 Typ "Terminal" en druk op "Enter." Dit brengt u naar uw Mac's Unix-BASH opdrachtprompt. Standaard wordt je in je home-directory.

3 Typ de volgende opdracht om een ​​lijst van alle bestanden in je home-directory, met inbegrip van verborgen bestanden:

ls -a

De "ls" staat voor "lijst" en de "-a" is een vlag voor de opdracht die staat voor "allen."

4 Typ het volgende in je terminal te maken zodat de Finder kan verborgen bestanden, maar ook zien:

defaults write AppleShowAllFiles -bool true

Deze stap is optioneel, maar het zal toestaan ​​dat verborgen bestanden om te verschijnen op uw bureaublad en niet alleen in de Terminal.

5 Log uit en weer aanmelden om de wijzigingen door te voeren.

Als alternatief kunt u de volgende typen te doden (en automatisch herstarten) van de Finder:

killall Finder

Hints

  • De verborgen bestand functionaliteit in Unix en Mac OS X wordt niet geleverd als een beveiligingsmechanisme en mag niet worden gebruikt om geheime informatie te verbergen. Elke gebruiker die kunnen inloggen op de computer kan de bestanden te zien door het intikken van "ls -a" in de Terminal. Integendeel, het is een middel om bestanden die de gebruiker niet wil hele tijd zien, zoals configuratiebestanden verbergen. Als u informatie nodig om daadwerkelijk geheim te zijn, moet je een encryptie programma zoals Apple's FileVault gebruiken.
  • U kunt uw bestanden weer te verbergen door het intypen van dezelfde opdracht als in stap 4, maar met de "echte" vervangen door "vals." Vergeet niet om uit te loggen of uw Finder opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren.