Kan een USB-kabel worden gebruikt op een printer?

Kan een USB-kabel worden gebruikt op een printer?


Universal Serial Bus (USB) kabels al lang de standaard voor het verbinden van verschillende hardware computers. De kabels werken met pc, Mac en zelfs Linux / UNIX-machines. Hoewel de kabels grotendeels gestandaardiseerd en identiek, er zijn een paar specificaties die u zou willen rekening houden bij de aanschaf van een kabel aan op uw printer en de computer aan te sluiten.

Vorm

De belangrijkste factor die bepaalt of een USB-kabel kan worden gebruikt met uw printer is de vorm van de connector op het einde. Terwijl één uiteinde van de kabel is vrijwel zeker het type afgebeeld, zogenaamde USB-A, kan het andere uiteinde van de kabel komen in een verscheidenheid van vormen en afmetingen, afhankelijk van het type apparaat waarmee het oorspronkelijk is ontworpen voor gebruik.

Verenigbaarheid

Veel printers maken gebruik van een vierkante poort genaamd USB-B, maar er is geen specifieke vorm die ze moeten gebruiken. Omdat USB is een standaard type kabel, zo lang als een kabel past in zowel de poort van de computer en de USB-poort van de printer, zal het in staat zijn om informatie over te dragen.

Snelheid

USB-kabels zijn verkrijgbaar in drie varianten of maximale overdrachtsnelheid. USB 1.0-kabels kunt tot 12 megabits per seconde (Mbps), en 2.0-kabels zijn beperkt tot 480 Mbps. Een nog sneller alternatief, USB 3.0, in ontwikkeling is vanaf februari 2011 en zal de overdracht snelheden tot 5120 Mbps mogelijk te maken. Deze verschillen in overdrachtssnelheid algemeen niet van groot belang bij het verzenden van informatie naar een printer, omdat deze bestanden zijn meestal klein genoeg dat zij slechts een paar seconden zou zelfs te sturen over een USB 1.0 kabel.

Port Sharing

Als u van plan over het gebruik van een USB-hub op uw printer op de computer aan te sluiten, gelden beperkingen USB met het delen van poorten in werking treden. Bijvoorbeeld, als u zowel uw printer en een scanner op dezelfde USB-hub, kan de printer hebben om een ​​baan te pauzeren als u begint met het scannen tijdens het afdrukken.