Hoe kan ik het LCD-scherm vervangen in een Latitude D600

Hoe kan ik het LCD-scherm vervangen in een Latitude D600


Als het LCD-scherm van uw Dell Latitude D600 laptop is gebarsten, gebroken of anderszins niet goed functioneert, hoeft u niet om uw gehele laptop te vervangen. Dell Support zal u een vervangend LCD-scherm dat u in uw Latitude thuis kunt installeren. Het vervangen van de LCD is tijdrovend, maar met zorgvuldige werk dat je kunt geld besparen door het vervangen van het scherm zelf.

instructies

1 Zet de computer uit en verwijder alle batterijen uit de batterij baaien. Koppel de netadapter en zet de computer op een vlakke, schone werkruimte. Open het scherm 180 graden.

2 Gebruik de plastic pennetje of schroevendraaier om weg te wrikken van de laptop scharnierkap door de tip van het instrument in de inkeping boven de toets "Page Up". Wrik de klep omhoog, die rond de rand van de kunststof van rechts naar links. Plaats het deksel opzij bij het verwijderen.

3 Draai de twee bevestigingsschroeven die het toetsenbord op zijn plaats. Draai het toetsenbord naar voren en haal het toetsenbord lint los van het moederbord. Stel het toetsenbord en de bevestigingsschroeven opzij.

4 Draai de bevestigings- schroef waarmee de beeldschermkabel aan op het moederbord. Trek het display connector van het moederbord en maak de beeldschermkabel los van de kabelgeleidingsklemmen op het moederbord.

5 Draai de drie bevestigingsschroeven bevestigen van het scherm naar de computer. Draai het scherm tot een hoek van 90 graden en trek deze verticaal uit de computer. Zet de computer voet opzij en beginnen met de werkzaamheden op het beeldscherm door het schillen van de zes rubberen bumpers aan de voorzijde van de ring.

6 Draai de zes bezel schroeven onder de rubberen bumpers. Gebruik de plastic pennetje of schroevendraaier aan de rand los te wrikken van de voorkant van de vitrine. Stel de bezel en de schroeven opzij.

7 Draai de bevestigingsschroeven waarmee de LCD-scherm om de vitrine. Verwijder de beugels aan de linker- en rechterkant van de LCD en zet de beugels opzij. Draai het LCD-scherm naar voren en trek de flex-kabel aangesloten op de achterkant van het LCD-scherm.

8 Verwijder de oude LCD-scherm. Sluit de nieuwe LCD-scherm om de flex-kabel en leg het in de vitrine. Bevestig de beugels verwijderd in stap 6 de nieuwe LCD en bevestig de nieuwe LCD de vitrine.

9 Klik de ring op zijn plaats over de nieuwe LCD-scherm en zet hem aan de vitrine met de schroeven verwijderd in stap 6. Plaats de rubberen bumpers op elk van de schroeven nadat de bezel is beveiligd.

10 Plaats de display-eenheid in de computer in een hoek van 90 graden en zet hem op de computer. Sluit de beeldschermkabel aan op het moederbord.

11 Sluit het toetsenbord aan op het moederbord en zet deze in positie met de schroeven verwijderd in stap 3 Snap het scharnier cover op zijn plaats, het werk van links naar rechts.

12 Sluit uw computer en zet hem aan. De computer zal automatisch detecteren en installeren van de nieuwe display.

Hints

  • Zorg ervoor dat uw laptop los te koppelen en verwijder de batterijen voordat de demontage van de machine. Werken op een computer die is aangesloten op een live-stroombron kan leiden tot onherstelbare schade aan de machine veroorzaken.