Doel van een moederbord

Moederborden waar alle actie gebeurt in een computer. Elk moederbord heeft een reeks basiscomponenten die ze al hun taken uit te voeren, en het merendeel van de berichten die tussen apparaten in een computer worden verzonden worden beheerd door circuits van het moederbord. Al met al is het doel van een moederbord voor circuits die dient als een communicatiemedium voor computers bieden.

Onderdelen van een moederbord

Elk moederbord vervaardigd heeft een basis set van componenten die worden gebruikt om de communicatie tussen de hardware aangesloten. Een moederbord bevat meestal een socket, of meervoudige contactdozen, voor huisvesting van één of meer Central Processing Units (CPU), een chipset die wordt gebruikt om de communicatie tussen de CPU en de randapparatuur, geheugenslots voor Random Access Memory (RAM) vast te stellen, uitbreidingskaart slots, een Basic Input / Output System (BIOS), power connectors voor het verdelen van de macht op het moederbord componenten en connectoren vervaardigd met het voor randapparatuur zoals het toetsenbord of de muis.

Wat is een BIOS?

De BIOS van een moederbord is de eerste serie van code die de computer wordt uitgevoerd wanneer deze is ingeschakeld. Moederborden bevatten vaak de mogelijkheid voor mensen om de BIOS-instellingen van de computer te bewerken. Het bepaalt meestal dingen zoals die zal het eerste station op te starten vanaf zijn. Soms kunnen de instellingen ook gaan om het niveau van het instellen van de klokfrequentie van de CPU.

Randapparatuur installeren op een moederbord

Er zijn verschillende soorten randapparatuur het moederbord aanvaardt, zoals grafische kaarten, geluidskaarten en netwerkkaarten. De meeste randapparatuur komen in de vorm van een printplaat, dat lijkt op een kleinere versie van een moederbord. De meeste moederborden zijn uitgerust met een PCI en PCIe (PCI Express) of AGP-slots voor randapparatuur. Het is belangrijk om te weten voordat u een randapparaat voor uw moederbord welke soorten randapparatuur uw moederbord ondersteunt, en hoeveel slots zijn gratis op het voor de installatie.

de CPU

Alle moederborden hebben zeker ten minste één aansluiting voor de installatie van een CPU. Zonder de CPU, kan de computer niet enig rekenwerk. Als het gaat om het installeren van een CPU, moet u begrijpen wat voor soort aansluiting uw moederbord heeft. U wilt niet naar een Socket 478 CPU installeren op een moederbord met een AM3 socket. De reden dat CPU's zijn compatibel met verschillende sockets is voor architecturale doeleinden. De architectuur van een bepaalde lijn van CPU's voldoet aan één bepaalde socket type.

Server moederborden en Desktop Moederborden

De definities van server en desktop vertegenwoordigen twee verschillende soorten moederborden die worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Desktop moederborden zijn vooral voor personal computers, gebouwd voor dag-tot-dag operaties waarvoor de meeste mensen maken gebruik van computers. De typische server moederbord is uitgerust voor robuuste, high-bandwidth operaties die een hoge rekenkracht en hoge datastroom mogelijkheden te eisen. Een server moederbord, zoals de naam al aangeeft, wordt gebruikt voor servers, die als gastheer voor websites die worden bezocht door miljoenen mensen per maand, of zelfs per dag. Omgaan dat veel verkeer vereist high-end hardware dat bedrijven investeren in hun websites te houden.